Societatea care deține mina de grafit din Baia de Fier, listată la bursă 

Guvernul a aprobat un memorandum cu privire la listarea pe piața principală a Bursei a acțiunilor la Societatea Națională a Sării (Salrom) deținute de către Fondul Proprietatea.


Salrom este deținută majoritar de Statul Român prin Ministerul Economiei – 51%, în timp ce Fondul Proprietatea deține 49%.


 


Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor SALROM nr. 8 din data de 5 iulie 2021 a aprobat, de principiu, admiterea la tranzacționare a acțiunilor societății prin modalitatea unei oferte publice de vânzare derulate de Fondul Proprietatea.


Guvernul susține că finalizarea cu succes a ofertei publice inițiale de vânzare prezintă numeroase avantaje pe termen mediu și lung atât pentru societate, cât și pentru economie și piața de capital locală, care va beneficia de facilitarea accesului investitorilor la o societate cu avantaje competitive durabile și cu perspective de dezvoltare a activității. 

SALROM își desfășoară activitatea în baza a 14 licențe emise pentru fiecare perimetru aflat în exploatare cu valabilitate.

Vizualizări: 1,472

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: