Societăți din țară, datoare 2500 de miliarde la CEO

Directorul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurențiu Ciurel, a declarat într-o conferință de presă că societatea are de recuperat datorii de peste 250 de milioane de lei, adică 2.500 de miliarde lei vechi! Directorul CEO a avertizat că cine nu va plăti, din februarie nu va mai primi cărbune.

Printre datornici se află, ca întotdeauna, RAAN, cu o datorie de 97 de milioane de lei, Oltchim, dar și mai multe CET-uri din țară. “Întâmpinăm o dificultate de încasări din partea unor parteneri comerciali. E vorba în special de RAAN și Oltchim, dar și alți parteneri. Datoria RAAN-ului este undeva spre 97 de milioane, Oltchim peste 70 de milioane, iar celelalte, Timișoara, Oradea, Arad, în jur de 300 de milioane împreună”, a declarat Laurențiu Ciurel.

Printr-o ordonanță de Guvern, RAAN a putut plăti 40 de milioane de lei, bani ce vor face obiectul unei compensări la bugetul de stat.

Ciurel a mai declarat că CEO a făcut un contract de energie, barter cu centrala Govora, pentru repornirea Oltchimului. Este vorba despre celebrele contracte de întrajutorare, prin care CEO a dat energie centralei Govora, pe care aceasta a dat-o Oltchim. În final, CEO va primi tot energie, nu bani.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: