Societăţile gorjene păcălesc clienţii cu eticheta

Cinci firme care vând lichid pentru parbriz şi antigel au fost sancţionaţi de reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Gorj. Motivul principal a fost etichetarea necorespunzătoare a produselor. Amenzile aplicate depăşesc 130 de milioane de lei.

Din zece societăţi verificate, din Târgu Jiu, Rovinari sau Turceni, la jumătate dintre acestea s-au constat nereguli în ceea ce priveşte etichetarea privind toxicitatea produselor sau gradul de îngheţ.

Amenzile pe care Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Gorj le-a aplicat pentru deficienţele constate la aceste societăţi se ridică la peste 130 de milioane de lei vechi. 

În această perioadă reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Gorj îşi vor îndrepta atenţia spre magazinele alimentare, dat fiind faptul că unii gorjeni au făcut plângeri că au cumpărat mai puţine cantităţi de alimente, faţă de gramajul scris pe ambalaj. „Vom verifica magazinele alimentare, verificăm modul în care alimentele se încadrează în data durabilităţii minimale şi dacă se încadrează în cantitatea netă”, a mai spus Mihaela Răducan. 

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: