Naistul Ştefan Popescu s-a botezat în Iordan

Binecunoscutul naist Ştefan Popescu, cel care a uimit lumea cu cântecele şi creaţiile sale, mai are o dorinţă înainte de pensionare. Acesta vrea să înfiinţeze la Târgu Jiu o facultate care nu există niciunde în ţară, Facultatea de Instrumente Muzicale Populare. Pasionat fiind de creaţie, Ştefan Popescu lucrează în prezent la cel mai mare nai din istorie format din 50 de tuburi şi 1,70 metri înălţime.

Directorul adjunct al Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu, Ştefan Popescu a reuşit să înfiinţeze în Gorj cea mai mare clasă de nai din ţară, alături de fiul său şi el profesor de nai la aceeaşi instituţie. După ce a colindat zeci de ţări în turnee, după ce a confecţionat sute de instrumente muzicale manual şi a format generaţii întregi de elevi, Ştefan Popescu mai are un singur vis. „Mai am cinci ani până la pensie. Vreau înainte de asta, să înfiinţez la Târgu Jiu o facultate de instrumente populare pentru că nu există în România o astfel de facultate, decât la Chişinău. Eu am confecţionat până acum peste 1.000 de naiuri din lemn şi alte câteva sute din bambus, soc, nuc, prun sau abanos”, a declarat Ştefan Popescu.

Şi cum ambiţia naistului nu este nici pe departe mică, acesta lucrează în prezent la un nai demn de cartea recordurilor. „Lucrez la cel mai mare nai din 50 de tuburi şi o înălţime de 1,70. Stăm şi eu şi el în picioare. Îmi mai lipsesc cinci tuburi care o să-mi vină în cel mai scurt timp din Franţa, dintr-o pepinieră de bambus”, a precizat naistul. Tot acum, Ştefan Popescu lucrează la un nou album dar şi la o carte despre melodiile pe care le-a cântat ani de-a rândul şi toate instrumentele create de el.

Refuză turnee dacă trebuie sa ia avionul

Pasionat de călătorii, Ştefan Popescu a văzut aproape toate locurile pe care şi-a dorit să le vadă, deşi recunoaşte că majoritatea ţărilor le-a vizitat înainte de revoluţie. Un loc ce l-a marcat profund a fost însă Israel, unde a vizitat Mormântul Sfânt şi s-a botezat în Iordan. „În Israel am fost prin anul 2000. Am fost la Mormântul Sfânt, loc pe care îl recomand tuturor. Este un loc care te marchează fără să vrei. Pur şi simplu plângeam fără să vreau. Am fost la râul Iordan, m-am botezat. A fost nemaipomenit”, a declarat Ştefan Popescu.

Om cu frică de Dumnezeu dar şi de avion, cunoscutul naist a refuzat să meargă în Australia şi America tocmai din acest motiv. „După ce am fost în Israel cu avionul am jurat că nu mă mai urc niciodată. Numai eu ştiu prin ce am trecut. Am refuzat să merg în America şi Australia de frica avionului”, a mărturisit naistul.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: