Șofer condamnat după ce a golit cardul colegului

Un şofer din Albeni, judeţul Gorj, a fost condamnat zilele trecute la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare, după ce a sustras banii de pe cardul altui şofer. A.I. a profitat de faptul că acesta avea un bileţel cu codul PIN lângă card, astfel că în câteva zile a retras toţi banii acestuia, peste cinci mii de euro.

Faptele s-au petrecut în februarie 2016, când cei doi şoferi care făceau curse în Germania erau cazaţi în aceeaşi cameră de hotel.

Bărbatul şi-a recunoscut fapta în faţa judecătorilor, astfel că nu va ajunge după gratii dacă nu va mai comite altă faptă în cei trei ani de supraveghere. Judecătorii au fost înţelegători şi pentru că şoferul a înapoiat aproape toţi banii colegului său. Mai mult, inculpatul este o persoană tânără, este căsătorit şi are trei copii în întreţinere. „Proporţionalitatea pedepsei, în raport cu încălcarea legii penale, constituie punctul principal în care represiunea ia contact cu ideea de justiţie. A proporţiona cât mai desăvârşit pedeapsa înseamnă a realiza o cât mai perfectă justiţie”, se arată în hotărârea judecătorească. (R.S.)

Vizualizări: 4,033

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: