Patronul de la Team Guard a scăpat parţial de sechestru

Sechestrul pus pe averea unui fost ofiţer al SRI Gorj, judecat într-un dosar de evaziune fiscală, a fost parţial ridicat de instanţă. Este vorba de Victor Mecu, patronul Team Guard, acuzat că a prejudiciat bugetul de stat cu circa 100.000 de euro.

Anul trecut, când au deschis ancheta, procurorii gorjeni au instituit măsura sechestrului asigurător pe o vilă pe care inculpatul o are la Scoarţa, dar şi pe un apartament din Târgu Jiu, precum şi pe maşina de zeci de mii de euro pe care o conduce.

Avocatul lui Mecu a cerut, miercuri, instanţei de judecată să ridice sechestrul măcar de pe o parte din bunurile respective, apreciind că valorificarea lor e suficientă pentru o eventuală recuperare a prejudiciului. „Dispune ridicarea în parte a măsurii sechestrului asigurător instituit prin ordonanţa nr. 114/P/2015 din data de 18.07.2016 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj doar cu privire la imobilul constând în apartament în suprafaţă de 66,47 mp şi teren aferent de 16 mp, situate în Târgu Jiu, str. 1 Decembrie 1918, bl. 71, sc. 2, et. 3, apt. 14, jud. Gorj. Fără cale de atac”, au stabilit miercuri judecătorii de la Tribunalul Gorj. 

Procesul fostului ofiţer SRI nu poate însă să înceapă pentru că unul dintre partenerii săi de afaceri este de negăsit, de când a început ancheta. Autorităţile fac demersuri pentru a-l cita pe inculpatul Iulian Costin Lupu la o adresă din Anglia, în speranţa că îi vor da de urmă acolo pentru a-l aduce la proces. În dosar a mai fost trimis în judecată şi un al treilea bărbat, Claudiu Costel Tutunaru.

Nicolae Victor Mecu este acuzat că a înregistrat în contabilitatea firmei sale câteva zeci de facturi fictive emise de firme din Strehaia, pentru a diminua baza impozabilă şi a plăti mai puţine taxe către stat. Faptele s-au produs în anii 2011 şi 2012, când romii din Strehaia emiteau oricui dorea facturi fictive în schimbul unor comisioane de câteva sute de lei sau euro.

Vizualizări: 9,251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: