Şofer din CEO, condamnat pentru şantajarea unui şef

Multe au fost „învârtelile” făcute în minerit şi energie de-a lungul anilor, dar, până acum, nici un şofer nu a avut atâta curaj să îşi ceară „dreptul” de la şefii săi ca Ilie Bănicioiu, condamnat de judecători pentru fapte mai greu de imaginat.

Bărbatul a lucrat o perioadă de timp ca şofer în Complexul Energetic Oltenia şi, printre alţii, l-a avut în maşină şi pe Radu Cristian Pop, membru în Consiliul de Supraveghere. Convins că acesta îl poate ajuta cu o promovare în carieră, şoferul a cerut să fie şi el angajat pe un post de consilier juridic. Pentru a fi mai „convingător”, a înregistrat unele dintre discuţiile pe care le-a avut cu Pop atunci când plecau amândoi la drum, Bănicioiu ameninţând cu divulgarea înregistrărilor în cazul în care nu i se oferă şi lui funcţia la care visa. Ghinionul său a fost că fostul director s-a adresat direct organelor de urmărire penală şi, în loc să devină consilier juridic, Bănicioiu a căpătat calitatea de inculpat.

După ce instanţa a dat sentinţa şi l-a găsit vinovat de faptele pentru care a fost trimis în judecată, bărbatul este chiar condamnat, decizia dispusă împotriva sa nefiind însă una definitivă.

„Condamnă inculpatul Bănicioiu Ilie, la pedeapsa de 3 ani închisoare. (…) Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare pe un termen de supraveghere de 3 ani (…). Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte în totalitate măsurile de supraveghere: - să se prezinte la Serviciul de probaţiune Gorj la datele fixate de acesta, - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, - să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, - să comunice schimbarea locului de muncă, - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. (…) Impune inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate”, se arată în hotărârea instanţei.

Judecătorii l-au mai obligat pe Bănicioiu să presteze şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la DGASPC Gorj sau Unitatea Administrativă a Judeţului Gorj. Lui Bănicioiu i-a fost confiscat şi telefonul cu care şi-a înregistrat şeful şi, în plus, acesta mai are de achitat şi 1400 de lei cheltuieli judiciare către statul român.

Vizualizări: 5,578

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: