Premieră în dosarul unui fermier din Cruşeţ

Procesul în care este judecat un fermier din Crușeț împreună cu toată familia sa pentru că ar fi fraudat fondurile APIA Gorj prin încasarea ilegală a unor subvenții a înregistrat miercuri o nedorită premieră. Niciunul din cei patru martori care fuseseră citați la Tribunalul Gorj pentru a fi audiați la acest termen nu s-a prezentat la instanță. Ca urmare, judecătorul de caz, Laura Sarcină, s-a văzut nevoită să dispună aducerea cu mandat a celor în cauză la următorul termen.

Vasile Toma, împreună cu copii și soția sa, nu s-a mai prezentat nici el la proces după ce a participat la primul termen când au și fost audiați cu toții. El a spus de atunci că va pleca la muncă în străinătate pentru că în România nu poate să dezvolte o afacere corectă și se pare că s-a și ținut de cuvânt.

Anul trecut, înainte ca DNA să îl trimită în judecată, Toma a ieșit în evidență prin faptul că și-a aruncat recolta de roșii la porcii din gospodărie, neavând unde să o valorifice. El a ridicat la Crușeț câteva solarii de dimensiuni mari, dorind să amenajeze acolo și o fabrică de procesare și conservare a legumelor. Afaceristul s-a plâns însă că autoritățile i-au pus bețe în roate și proiectul său a eșuat, ulterior el apucându-se să cultive diverse terenuri în Dolj și în localitate. Anchetatorii consideră însă că subvențiile încasate de la APIA au fost acordate ilegal, Toma susținând că el a transformat niște terenuri abandonate în zone agricole care acum stârnesc interesul altor investitori.

Vizualizări: 2,485

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: