Concurs de ciocnit ouă roșii. Sunt admise doar cele de gâscă!

Petrecere mare se anunță de Paște în comuna gorjeană Baia de Fier. Peste 1000 de oameni sunt așteptați la tradiționala horă, dar și la vestitul concurs de ciocnit ouă roșii. Nu vor fi acceptate orice ouă, spun autoritățile locale, ci doar cele de gâscă, așa cum spune tradiția. Învingătorul va pleca acasă cu un miel, pus la bătaie chiar de primarul Dumitru Turbăceanu.

Timp de două zile vor petrece cetățenii din comuna Baia de Fier și invitații lor. Manifestările vor începe duminică, în ziua de Paște. Începând cu ora 17:00, cetățenii sunt invitați să ia parte la tradiționala horă. Atmosfera va fi întreținută de artiști de seamă. Este vorba de Frații Plotogea, Diana Istudor, Ilie Dură, Elisabeta Vasile, Robert Adrian și alții. Manifestările se vor desfășura în aer liber, în fața căminului cultural din Baia de Fier.

Cel mai așteptat moment este însă concursul de ciocnit ouă roșii. Evenimentul va avea loc luni, 29 aprilie, tot de la ora 17:00, în același loc. ”La concurs se pot înscrie numai bărbați, bineînțeles. Până acum, o singură femeie a venit la ciocnit de ouă. Se ciocnește numai cu ouă de gâscă la acest concurs. Este un obicei la noi, din totdeauna. De când mă știu, bărbații fierbeau ouă de gâscă. Voi oferi câștigătorului un miel. Eu, personal, îl ofer”, a declarat Dumitru Turbăceanu, primarul comunei Baia de Fier.

Tot luni, după concurs, participanții la manifestări se vor prinde din nou în horă. Atmosfera va fi întreținută în mare parte de aceiași artiști care vor cânta și duminică. Autoritățile locale din Baia de Fier spun că în situația în care vremea nu va permite ca manifestările să se desfășoare afară, activitatea va fi mutată la o sală de nunți privată din centrul localității. Activitățile care se vor desfășura de Paște la Baia de Fier sunt organizate de administrația locală.

Vizualizări: 1,885

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: