Soldații morți pe front, comemorați și în Gorj

Ziua Eroilor a fost marcată și în județul Gorj. În Târgu Jiu și în mai multe localități, au fost organizate ceremonii militare și religioase și au fost depuse coroane de flori lângă monumentele închinate soldaților căzuți pe front.

"Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ”Tudor Vladimirescu” Gorj a fost reprezentat la manifestările consacrate Zilei Eroilor, organizate astăzi în Cimitirul Eroilor din municipiul Târgu-Jiu. Pe durata acestor activităţi, am fost prezenți atât în municipiul Târgu-Jiu cât și în localitățile unde sunt monumente ale Eroilor jandarmi din județul Gorj, unde, după păstrarea unui moment de reculegere în memoria Eroilor neamului, au fost depuse coroane de flori. Jandarmii gorjeni aduc un pios omagiu tuturor eroilor români căzuţi în decursul timpului pe toate câmpurile de luptă, care au luptat până la sacrifici pentru credinţă, libertate, dreptate, apărarea ţării şi întregirea neamului", a transmis IJJ Gorj.

Și în Scoarța au fost depuse coroane de flori la monumentul eroilor din localitate. "Primăria și Consiliul Local al comunei Scoarța alături de cadre didactice și elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Scoarța cât si cetățeni ai comunei, dar nu în ultimul rand alaturi si de membrii ai Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria", Subfiliala Scoarța, împreună omagiind Ziua Eroilor, printr-o ceremonie de depunere de coroane", a anunțat primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu.

Astfel de evenimente au avut loc și în alte localități din județ. La Jupînești, Polovragi, Negomir sau Țicleni. Ziua Eroilor a fost decretată sărbătoare naţională pe 4 mai 1920, în semn de recunoştinţă pentru eroii căzuți în Primul Război Mondial.

Galerie foto




Vizualizări: 1,048

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: