Soliştii de la „Doina Gorjului” au renunţat la demisii

Maria Loga şi Valentin Sanfira au renunţat la demisii, după ce săptămâna trecută erau decişi să părăsească ansamblul „Doina Gorjului”, acuzând comportamentul abuziv al directorului artistic Claudia Torop. Directorul Gheorghe Porumbel face un apel la preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, să medieze conflictul. Ansamblul este finanţat de CJ Gorj, iar Călinoiu este naşul directoarei Torop.

Ansamblul Artistic ”Doina Gorjului” este departe de a se bucura de linişte. Directorul ansamblului, Gheorghe Porumbel, a spus ieri că, dacă preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, va insista ca artiştii care au denunţat comportamentul directoarei artistice Claudia Torop să plece de la ansamblu, nu-i rămâne decât să părăsească şi el instituţia. ”Eu am făcut şi voi face în continuare apel la domnul preşedinte Călinoiu să facă o mediere. Consider în continuare că plecarea nu este o soluţie şi în atare situaţie n-am decât să plec şi eu, în sensul că Doina Gorjului este într-adevăr un brand ca şi entitate, dar are nevoie de artişti. Când ne apucăm şi despicăm firul în patru este nevoie de oameni, pentru că noi suntem puternici prin artişti de fapt. Neşansa pentru mine este că eu nu sunt artist şi nu am unde să plec la ora actuală, dar în orice caz eu consider că este o pierdere pentru toţi şi se pune problema că, dacă oamenii de frunte ne pleacă, la ce mai stăm noi ceilalţi pe aici”, a spus Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic ”Doina Gorjului”.

Întrebat dacă Valentin Sanfira sau Maria Loga şi-au depus demisiile, Porumbel a precizat că deocamdată artiştii s-au răzgândit şi nu vor mai pleca din ansamblu. ”Nu s-a întâmplat nimic deocamdată, oamenii s-au hotărât să nu mai plece, dar reproşurile pe care i le aduc doamnei Torop au rămas în continuare. Oamenii s-au răzgândit şi nu pleacă sub nicio formă. Nu există nicio demisie şi chiar au afirmat că nu pleacă, s-au răzgândit şi nu vor să plece. Nu se pune problema ca doamna Torop să-şi schimbe atitudinea faţă de mine, ci faţă de ei, faţă de oameni”, a spus Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic ”Doina Gorjului”.

loga_sanfira

Vizualizări: 342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: