Sora unei cântăreţe de muzică populară din Gorj a fost împuşcată în Italia

Tragedie într-o familie din Curtişoara, județul Gorj. O femeie de 55 de ani, plecată împreună cu concubinul, din acelaşi sat, la muncă în Italia, a fost împuşcată mortal miercuri dimineaţa de vecinul italian, care apoi s-a sinucis. Şi soţia italianului se zbate acum între viaţă şi moarte, iar autorităţile din Italia încearcă să afle ce l-a determinat pe bărbat să recurgă la un astfel de gest.

Luminiţa Borcan, căci despre ea este vorba, avea 55 de ani şi de ceva vreme pleca frecvent în Italia la muncă împreună cu concubinul ei, tot din Curtişoara. Gorjeanca era divorţată de primul soţ cu care a avut trei copii. Unul şi-a pierdut viaţa în urmă cu câţiva ani într-un teribil accident rutier, iar ceilalţi doi, o fată şi un băiat, sunt fiecare la casa lui.

Autorităţile locale din Bumbeşti Jiu au luat legătura cu fiica Luminiţei Borcan. "Prea multe nu ştie nici familia, decât din surse neoficiale. Fata a fost sunată ieri de dimineaţă de concubinul mamei, care i-a povestit ce s-a întâmplat. Erau plecaţi de mai mult timp, dar mai veneau pe acasă. Şi noi aşteptăm ca poliţia din Italia să finalizeze cercetările, ca să aflăm exact ce s-a întâmplat. Cred că va mai dura până o să o aducă acasă", a declarat Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti Jiu.

Nenorocirea s-a petrecut miercuri de dimineaţă în localitatea Cerignola din provincia Foggia. Familia de români locuia într-o casă situată în zona agricolă "Posta Aucello", chiar lângă familia de italieni. Potrivit unor surse locale, Luminiţa Borcan era în casa vecinei Giuseppina Pantone, în vârstă de 65 de ani. Se pare că Francesco Ciuffreda de 69 de ani şi-ar fi împuşcat mai întâi soţia, care a fost transportată în stare critică la spital, iar apoi pe Luminiţa Borcan, după care s-a sinucis. Acesta nu a lăsat niciun bilet şi nici nu existau, se pare, divergenţe între cele două familii, relatează presa din Italia.

Luminiţa Borcan este sora cântăreţei de muzică populară Ana Bejinaru din cadrul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu. "Răpusă de un glonţ pe timp de pace! Nu te voi uita niciodată sora mea. Poate ai plecat într-o lume mai bună să îi întâlneşti pe dragii noştri părinţi, dar noi am rămas cu durere imensă în suflet. Te vom plânge mereu", a scris aceasta pe pagina de facebook.

Sute de cunoscuţi au rămas şocaţi la aflarea veştii şi prezintă condoleaţe familiei.

Vizualizări: 9,813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: