Soţia acuzatului de crimă: E nevinovat, era acasă!

Bărbatul acuzat că a comis crima de la Bărbătești pe care a încercat să o mușamalizeze prin înscenarea unui accident rutier ar putea fi găsit în cele din urmă ca nevinovat, dacă cele spuse de soția sa vor fi luate în calcul de anchetatori și dovedite și cu probe. Costel Mornea a primit ieri nu doar vizita soției la arestul IPJ Gorj, ci și un sprijin neașteptat, femeia declarând nici mai mult nici mai puțin că în seara presupusei crime acesta era cu ea acasă. Și, ca să dovedească acest lucru, soția principalului suspect din acest dosar extrem de dificil susține că Mornea nu ar fi plecat niciodată de lângă ea pentru a o înșela cu soția celui decedat.

Culmea este că ambele femei au același nume, Carmen, dar în timp ce Carmen Mornea este soția cu acte a lui Costel Mornea, cealaltă Carmen, Safta, este presupusa amantă a acestuia, anchetatorii susținând că cea din urmă a mărturisit crima pe care bărbatul a comis-o. Carmen Mornea spune că soțul ei nu ar fi putut să întrețină vreodată relații intime cu „bețivanca” de Safta, ea fiind convinsă că tot scenariul crimei este o născocire a unei femei aflate sub influența alcoolului, a cărei singură dorință este să nu ajungă după gratii.

Ca urmare, nevasta celui încătușat e gata să facă un sacrificiu suprem pentru a atrage atenția asupra sa și a problemelor soțului ei, fiind convinsă că doar așa poate dovedi nevinovăția acestuia. „O să mă vedeți că merg în față la Poliție cu un kil de benzină, o să-l torn pe mine și îmi dau foc, că altă variantă nu am. Dacă toata lumea o crede pe bețivanca aia, eu ce să mai fac? Soțul meu a fost cu mine acasă, nu a fost o clipă plecat în seara în care s-a produs accidentul sau ce a fost acolo. Din contră, noaptea, pe la 12.00 ne-a sunat ea (n.r. – soția mortului) ca să ne anunțe că el a murit într-un accident de circulație. Vă spun că noi nu suntem terchea berchea, avem bani cât să trăim decent și să nu ne încurcăm cu asemenea bețivani și de asta vă asigur că soțul meu nu se putea culca vreodată cu o asemenea bețivancă. Păi femeia asta stă numai beată, cum să se uite soțul meu la ea. Și mai are și 60 și ceva de ani…Dacă ea spune că a fost cu soțul meu când l-a omorât, ea de ce e liberă? De ce nu e complice? Ce probe au la dosar ca să îl acuze de asemenea lucruri pe soțul meu? Nu e nimic adevărat și o să merg până la Haga ca să dovedesc nevinovăția lui. Păcat că e prezentat ca un criminal, dar vă spun că nu a făcut nimic pentru că știu că a fost lângă mine acasă. Nu putea să facă crima stând cu mine în pat”, spune Carmen Mornea.

În cursul zilei de ieri anchetatorii au continuat să facă audieri în acest dosar extrem de complicat, Carmen Safta fiind audiată din nou ore în șir, la fel ca și în cursul zilei de luni. Atunci ea a scăpat din sediul IPJ Gorj pe la ora 20.00, iar ieri dimineață a fost chemată din nou la audieri, stând din nou toată ziua față în față cu criminaliștii care se ocupă de acest caz. În acest timp, principalul suspect, Costel Mornea stă în arestul IPJ Gorj în baza mărturiilor depuse de Carmen Safta, presupusa sa ibovnică. Soția care l-a vizitat ieri neagă și faptul că bărbatul ar fi suportat cheltuielile de înmormântare, deși, prin sat, localnicii spun cu totul altceva. Ea a menționat că autoritățile locale ar fi suportat mare parte din cheltuieli, Costel implicându-se doar în aducerea de la Morgă acasă a trupului neînsuflețit a lui Cojocaru. „Fratele lui a venit și l-a rugat să meargă cu el la Morgă și așa a ajuns de a luat coșciugul, hainele și ce a mai trebuit pe acolo, dar nu am suportat noi cheltuielile. Cei de la Primărie au făcut un ajutor pe această temă și au dat inclusiv pentru pomană”, mai spune nevasta lui Mornea.

Vizualizări: 314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: