Criminalul de la Bărbătești a fost arestat. Este recidivist!

Bărbatul reținut în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru uciderea unui consătean, crimă mascată în accident rutier, a primit mandat de arestare preventivă. Cercetările în acest dosar sunt departe de a se fi încheiat, prin Bărbătești localnicii întrebându-se de ce nu este după gratii și soția celui omorât cu sânge rece și lăsat pe stradă să agonizeze, femeia fiind deocamdată doar martor.

Duminică noaptea, aproape de miezul nopții, magistrații Tribunalului Gorj au admis cererea anchetatorilor de arestare preventivă. Constantin Mornea va sta 30 de zile după gratii, deși nu și-a recunoscut faptele. Mandatul său expiră pe 6 ianuarie anul viitor, adică de Bobotează, el stând în spatele gratiilor fix în perioada sărbătorilor de iarnă, primele pe care le va petrece departe de cei dragi, dacă va fi găsit vinovat de acuzațiile ce i se aduc. Mornea l-a luat pe „nu” în brațe și spune că nu are nicio legătură cu cele susținute de anchetatori, mizând pe faptul că nu pot exista prea multe dovezi care să îl incrimineze. Femeia cu care trăia Dan Cojocaru, bărbatul de 40 de ani omorât marțea trecută, a mărturisit însă la Poliție cum s-au întâmplat lucrurile, iar ea e un martor greu în dosarul respectiv, ceea ce a și scutit-o, deocamdată, de orice acuzație de complicitate ce putea fi formulată la adresa sa.

„Ea de ce e liberă?”

Arestarea lui Mornea și răsturnarea de situație pe care a luat-o „accidentul” de la Bărbătești, în care inițial polițiștii căutau un șofer fugar de la locul faptei, i-a cam lăsat cu gura căscată pe consătenii celui decedat, unii vorbindu-l însă de bine pe cel acuzat de omor. Vestea că Mornea e după gratii nu i-a încântat prea mult pe localnici, aceștia având o părere bună despre el, la fel ca și despre cel decedat. „Păi poate are dreptate atunci când spune că e nevinovat. Cine se ia după nevasta mortului, că aia bea toată ziua? Ea de ce e liberă dacă a fost cu Mornea? Nu cred că el a făcut așa ceva, că e om ca lumea, are doi copii acasă, nevastă, familie, tot rostul”, spunea ieri o vecină.

Un alt localnic e bucuros că polițiștii au rezolvat „accidentul” mai repede decât s-a întâmplat în cazul Elodiei Ghinescu, omul fiind convins că vecinii săi nu au fost în stare să regizeze prea bine nenorocirea de pe șosea. „Sunt niște bețivani toți pe aici, domnule. Eu nu stau prea mult pe aici, că stau la Târgu Jiu, dar când vin îi găsesc numai beți. Păi dacă nu e a reușit Cioacă să-și păcălească colegii, credeau ei, niște bețivani, că sunt mai deștepți ca Cioacă, care e și doctor? Să-i dovedească pe toți și să-i bage unde le e locul dacă au făcut ce au făcut. Oricum, parcă sunt dintr-un scenariu de film scris prost de tot pentru ei”, a comentat bărbatul.

Coleg cu Țundrea și Avram

Puțină lume îl vorbește prin satul Socu de rău pe Constantin Mornea, suspectul arestat acum pentru crimă fiind însă o persoană care a mai avut probleme cu legea în trecut. Omul a fost nici mai mult nici mai puțin coleg de celulă cu Marcel Țundrea, dar și cu Gheorghe Avram, adevăratul criminal din cazul lui Țundrea. Cazierul încărcat al lui Mornea și faptul că s-a implicat direct în rezolvarea tuturor problemelor ce țineau de înmormântarea cât mai rapidă a lui Dan Cojocaru le-au dat de gândit anchetatorilor, urmele de vătrai de pe corpul celui decedat și amprentele găsite pe acesta fiind probe suplimentare în încriminarea acestuia, reprezentații Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj neavând dubii în privința acuzațiilor ce îi sunt aduse inculpatului. „Inculpatul, în data de 2 decembrie, în seara acestei zile, pe fondul unui conflict avut cu victima, a lovit din spate pe acesta cu un vătrai, luat din prispa casei, după care, împreună cu concubina părții vătămate, au târât victima pe ulița ce face accesul la domiciliu, după care au continuat să îl lovească cu pumnii și picioarele, precum și cu un ciomag peste corp, până când victima a rămas întinsă la pământ. Ulterior, inculpatul și concubina victimei au târât pe aceasta pe drumul comunal pe circa 50 metri și au încercat să însceneze existența unui accident rutier”, a menționat purtătorul de cuvânt al Parchetului, procurorul Cristina Ciobanu.

Decedatul, rupt de beat

Rezultatele de la autopsie arată fără dubii nu doar că cel decedat avea o alcoolemie de 3 la mie în sânge, dar și că a fost jucat în picioare, la propriu, pentru a arăta cât mai aproape de victima unui accident rutier. „Moartea victimei a fost violentă și a fost datorată mai multor leziuni. Pe corpul victimei au fost descoperite mai multe leziuni craniene occipitale ce se puteau produce prin lovire cu corp dur, leziuni toracice care s-au produs cel mai probabil prin comprimarea toracelui, excoriații ale membrelor și plagă abdominală cu lipsă de substanță care s-au putut produce prin târâre. S-au descoperit, de asemenea, leziuni renale ce se puteau produce prin contuzionarea regiunii lombare, atât de manieră activă, prin lovire de corp dur, dar este posibil, spune medicul legist, și în condițiile unui accident rutier. Leziunile cerebrale, cât și ruptura hilului renal stâng, cu hemoragie internă consecutive constituie cauze concomitente de deces, având legătură de cauzalitate directă cu acesta”, a mai spus Cristina Ciobanu.

Vizualizări: 327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: