„Accidentul” de la Bărbătești era o crimă pasională!

Răsturnare de situație în ancheta polițiștilor care încercau de câteva zile să dea de urma unui șofer fugar, ce ar fi părăsit locul unui accident mortal la Bărbătești, în satul Socu. Sâmbătă seara oamenii legii au constatat că au de-a face cu o crimă pasională, victima fiind ucisă de amantul pe care îl avea soția sa. Suspectul a fost reținut 24 de ore, deși nu a recunoscut nimic, anchetatorii cerând și arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Dan Cojocaru din Bărbăteşti a murit în noaptea de 2/3 decembrie, la doar 40 de ani. A fost găsit în stradă şi anchetatorii au crezut iniţial că a fost lovit de maşină, iar şoferul a fugit de la locul accidentului. După câteva zile adevărul a ieşit la iveală. Bărbatul a fost ucis de iubitul concubinei sale, în casă, şi aruncat apoi în drum. Suspectul de crimă s-a ocupat de înmormântare, iar concubina complice l-a jelit pe mort ca la carte.

Costel Mornea, suspectul de crimă, nu a fost prea vorbăreț sâmbătă seara nici cu polițiștii și nici cu jurnaliștii, cărora le-a adresat și câteva înjurături atunci când l-au întrebat despre situația în care se află. Asta deși joia trecută, când era la Târgu Jiu la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru a se îngriji de cadavrul lui Dan Cojocaru, era extrem de amabil, vorbind inclusiv despre cercetările pe care le făceau polițiștii pentru a-l depista pe autorul „accidentului”. „Au fost controale în sat și ieri și azi pentru că polițiștii trebuie să-l găsească pe autor. Cel mort era un băiețaș cumsecade în sat. Ne ajuta pe toți la munci și e tragic ceea ce i s-a întâmplat”, spunea Mornea cu două zile înainte de a deveni suspectul principal al acestei crime.

Grijuliu cu soarta mortului

Multor localnici li s-a părut suspect faptul că Mornea a devenit foarte afectat de cele întâmplate, el dorind, dintr-o dată, să o ajute pe soția celui mort cu transportul cadavrului de la Serviciul de Medicină Legală Gorj la Bărbătești. Mai mult, acesta a mers la Parchet și Primărie pentru actele necesare înmormântării legale a decedatului, ulterior bărbatul suportând și cheltuielile de înmormântare, totul din dorința de a se termina totul cât mai repede și cu bine pentru el.

Suspectul de crimă şi concubina complice au jelit mortul

inainte_crima_barbatesti_2

inainte_crima_barbatesti

De fapt, tocmai mărinimia sa i-a pus pe gânduri și pe localnici și pe anchetatori, care au constat că, în realitate, lovitura fatală pe care a primit-o Dan Cojocaru nu provine de la vreo mașină, ci de la un vătrai. Omul a fost ucis cu sânge rece chiar în casa sa, unde îl surprinsese pe actualul suspect în pat cu nevasta sa, Carmen Safta mărturisind în fața anchetatorilor că Mornea ar fi folosit vătraiul pentru a-i suprima viața lui Cojocaru, ea fiind învățată să mintă. Asta după ce, joia trecută, când mortul era adus de la Morgă, ea juca rolul perfect al văduvei îndoliate. Chiar l-a bocit atunci pe Dan, plângându-se că a murit prea devreme și că a lăsat-o să moară de foame.

De la accident la crimă

Carmen Safta chiar le-a povestit vecinilor săi cum a auzit o mașină care l-a lovit pe Cojocaru, în condițiile în care ea era la câțiva metri distanță și nu a văzut nimic! „Eram la 5-6 metri de el și am auzit odată o bufnitură. Bâu și a dat în el, după care s-a dus dracului cu mașina lui cu tot și m-a lăsat singură”, spunea femeia joia trecută. Nicio caracteristică a corpului nu lăsa să se întrevadă o minciună spusă atât de bine, însă în cele din urmă adevărul tot a ieșit la lumină.

Safta și Cojocaru stau într-o casă care e aproape să pice, pe un deal, fără energie electrică, iar marți seara au mers la niște vecini în satul Socu pentru a se uita la televizor, dar și pentru a trage ceva la măsea. La un moment dat „consumatorii” au rămas fără vin, iar Safta a plecat acasă la ea pentru a aduce niște băutură. A întârziat însă mai mult decât se aștepta Dan Cojocaru, iar acesta a mers acasă pentru a vedea care e motivul întârzierii. A dat însă peste soția sa în pat cu un alt localnic, iar în scandalul care a urmat bărbatul și-a pierdut viața. A fost târât apoi până la stradă zeci de metri, înscenându-i-se un accident rutier, în realitate el fiind călcat în picioare pentru a i se fractura câteva coaste. Acum anchetatorii urmează să decidă și care este implicarea femeii și dacă aceasta rămâne martor în dosar sau va fi pusă sub acuzare pentru complicitate, Safta spunând, evident, că este nevinovată.

Carmen Safta şi Costel Mornea, suspecţi

dupa_crima_barbatesti_2dupa_crima_barbatesti

Vizualizări: 413

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: