Octogenară cu degerături, salvată de medici

O octogenară din Rovinari a fost la un pas de moarte după ce a căzut în curtea casei, unde a zăcut câteva ore în ger. Bătrâna a fost găsită la câteva ore de vecini, prezentând degerături pe corp. Femeia a mai trecut printr-o cumpănă la spital, unde a intrat în stop cardio respirator. Medicii au reuşit să o readucă la viaţă, starea bătrânei fiind în prezent stabilă.

Silvia Birişi, în vârstă de 88 de ani, a ajuns miercuri în stare gravă la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, după ce a zăcut ore în şir, în ger, în curtea locuinţei din zona Vârţ. Femeia prezenta degerături pe corp, dat fiind faptul că a stat multe ore în frig. Bătrâna a ajuns la spital cu o temperatură cum mult sub cea optimă, de 37 de grade Celsius. La spital starea femeii s-a înrăutăţit, însă medicii de la Reanimare au reuşit să o stabilizeze. „În cursul zilei de miercuri a fost adusă o bătrână de 88 de ani din zona Rovinari. A fost găsită în curte, degerată, în şoc hipotermic. A fost internată la secţia ATI. Peste noapte pacienta a suferit un stop cardio respirator care s-a resuscitat. Momentan este stabilă, dă semne bune, deci este vital stabilă. Probabil a stat mult afară, având în vedere că temperatura corpului la venirea în serviciul de urgenţă era în jur de 33 de grade”, a declarat medicul Ramona Oprea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Ieri, bătrâna a început să dea primele semne de revenire, a deschis ochii şi a început să mişte membrele. Din păcate, nimeni din familie nu a venit să o viziteze pe patul de spital. 

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: