Soţul ministrului Muncii primeşte ilegal pensie de invaliditate

Mariana Campeanu, actualul ministru liberal al Muncii, i-a dat in 2005, in calitate de sefa a Casei de Pensii Ilfov, "in conditii suspecte" sotului sau, Iulian Campeanu, pensie si indemnizatie de insotitor, ca urmare a incadrarii in gradul I de invaliditate, scrie Centrul de Investigatii Media.

In 2 martie 2005, Campeanu depune la Casa de Pensii Ilfov condusa de sotia sa o cerere de acordare a pensiei de invaliditate. Documentul, disponibil in dosarul sau de pensionare, este completat necorespunzator, nefiind clar carei Case de pensii ii este adresat, afirma Centrul de Investigatii Media, care noteaza ca acesta nu contine seria si numarul niciunui document pe care il depune alaturi de ea. Cu toate astea, cererea este inregistrata de Casa de Pensii Ilfov in 2 martie, la doar o zi dupa ce sotul pe-atunci directoarei Marianei Campeanu isi intrerupe, cu acordul partilor, contractul cu firma la care lucra, sub numarul 3366.

Dupa nici o saptamana, in 8 martie 2005, medicul Barbu Cerbulescu - medic specialist de expertiza muncii si angajat al Casei de Pensii Ilfov conduse de Mariana Campeanu - da domnului decizia asupra capacitatii de munca numarul 1269.

Asadar, noteaza site-ul citat, care prezinta si documente in acest sens, Iulian Campeanu a facut cererea de acordare a pensiei de invaliditate inainte de a primi decizia medicala prorpiu-zisa din partea medicului specialist in expertiza medicala Barbu Cerbulescu, anticipand o decizie medicala favorabila de incadrare ca invalid.

Detalii AICI.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: