Şpagă de 2,8 milioane de euro pentru gorjeanul de la Nuclearelectrica

Lovitură dură primită de un politician de care probabil gorjenii nu îşi mai aduc aminte prea multe în prezent, dar care în 1996 şi-a încercat norocul pentru a deveni parlamentar al judeţului.  Pompiliu Budulan, gorjean la origini, nu a prins atunci un mandat de senator, dar, ulterior, a devenit prefect în Hunedoara, a ajuns consilier şi secretar de stat în Ministerul Industriilor şi a condus şi Nuclearelectrica, una din cele mai importante companii de stat din România.

Funcţia de director general la Nuclearelectrica i-a adus acestuia şi mari probleme, luni Direcţia Naţională Anticorupţie comunicând că l-a plasat sub control judiciar pentru 60 de zile pe Budulan pentru două fapte de luare de mită. Şpăgile ar fi fost primite în urmă cu aproape un deceniu, iar sumele primite de fostul director sunt de ordinul milioanelor de euro.

„În perioada 2009-2010, inculpatul Budulan Pompiliu, în calitate de director general al S.N. Nuclearelectrica SA, a pretins, pentru sine şi pentru formaţiunea politică aflată la guvernare, de la reprezentanţii a două firme de software - un procentaj de 10% din valoarea facturilor emise către societatea naţională pentru serviciile prestate, din care a primit, în perioada iunie 2009 – decembrie 2011, suma totală de 6.492.589,16 lei (echivalentul a 1.536.743,86 euro), - un procentaj de 10% din valoarea a două contracte, din care a primit, în perioada 2010 - decembrie 2011, suma totală de 5.213.282 lei (echivalentul a 1.250.188 euro). Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpat în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu ce vizau atribuirea şi derularea în bune condiţii a contractelor încheiate de cele două firme cu societatea pe care o conducea”, a comunicat DNA.

Vizualizări: 3,023

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: