Condamnaţi după ce şi-au tuns „în glumă” prietenul de pahar

Verdict al judecătorilor gorjeni în dosarul în care doi tineri din Drăguţeşti au fost judecaţi pentru lipsire de libertate şi tâlhărie calificată. Marian Costin Andronache şi Andrei Udrea au ajuns în spatele gratiilor în toamna anului trecut, după ce Vasile Răzvan Nedelcu i-a reclamat la poliţie că a fost sechestrat de aceştia după ce toţi trei au băut împreună. Tânărul a adormit însă şi s-a trezit ras în cap de amicii săi.

Când a vrut să sune la 112 a constatat că prietenii îi luaseră şi telefonul mobil. Mai mult, nu l-au lăsat să plece din casă aşa uşor şi, până la urmă, de la o glumă s-a ajuns la un dosar penal şi, acum, la o condamnare a celor doi, ambii recunoscând în faţa instanţei faptele de care sunt acuzaţi.

Andronache a fost pedepsit cu 2 ani închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi 2 ani şi 4 luni pentru tâlhărie calificată. În total, el s-a ales cu o condamnare de 3 ani închisoare, executarea fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani, timp în care trebuie să fie permanent la dispoziţia autorităţilor judiciare ale statului român. În plus, el are şi obligaţia de a presta 120 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Drăguţeşti sau la şcoala din localitate, instanţa dispunând şi o interdicţie de 3 ani pentru acesta de a ocupa vreo funcţie publică sau aleasă, în cazul în care s-ar gândi să intre în politică între timp.

Câte 2 ani au fost dispuşi de instanţă şi pentru fiecare din infracţiunile pentru care Andrei Udrea a fost trimis în judecată în acest dosar. Ambele au fost contopite într-o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni, executarea fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de supraveghere de 3 ani, timp în care acesta trebuie să presteze şi 90 de zile de muncă în folosul comunităţii din Drăguţeşti. Pedepsele nu sunt definitive, inculpaţii putând să le conteste. Prin aceeaşi sentinţă, instanţa a constatat că victima celor doi, Răzvan Vasile Nedelcu, şi-a recuperat în sfârşit telefonul, pe parcursul procesului el renunţând la orice alte pretenţii faţă de cei care l-au tuns „în glumă”.

Vizualizări: 1,061

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: