Spania se întoarce de luni la muncă

Guvernul Spaniei permite unor companii să-și reia activitatea începând de luni. „E important să vorbim acum despre reconstrucția economică și socială”, a spus premierul Pedro Sanchez, într-o conferință de presă care a urmat unei întâlniri cu liderii regionali, unii dintre ei reproșându-i că relaxarea restricțiilor va avea consecințe grave de sănătate.

Sanchez a precizat că măsurile generale impuse până acum rămân în vigoare, fiind permisă deplasarea la cumpărături și la locul de muncă. Este vorba de sectoarele neesențiale care își vor relua treptat activitatea, pentru angajați autoritățile garantând măștile de protecție pe care trebuie să le poarte și care vor fi distribuite de forțele de ordine.

Sanchez a precizat că această ieșire din hibernare economică va fi atent monitorizată, deciziile viitoare urmând a fi luate în baza recomandărilor unui comitet științific.

„Cel mai important lucru pentru mine este sănătatea publică a cetățenilor. Acesta este singurul meu obiectiv: să salvez vieți”, a spus el, făcând apel la opoziție să se alăture efortului de reconstrucție a țării.

Pe 28 martie, premierul spaniol anunțase suspendarea oricărei activităţi economice neesenţiale timp de cel puţin două săptămâni, după ce în 24 de ore Spania înregistrase un record de 832 de decese provocate de noul coronavirus.

Spania a înregistrat în această duminică 619 decese de coronavirus, în creștere după trei zile consecutive de scădere. Sâmbătă se înregistraseră 510 decese de pe o zi pe alta, cifra cea mai scăzută în aproape trei săptămâni.

Numărul total al deceselor din cauza coronavirusului în Spania a ajuns duminică la 16.972, de la 16.353 în ziua precedentă, iar numărul cazurilor confirmate în 24 de ore a crescut şi el, la 166.019, de la 161.852.

Vizualizări: 2,342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: