Specializări noi la Facultatea de Inginerie

Mecatronică şi Robotică şi Informatică Aplicată în Ingineria Electrică sunt cele două specializări care vor apărea începând cu anul următor în oferta educaţională a Facultăţii de Inginerie din Cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“.

Potrivit decanei Facultăţii de Inginerie din UCB, Luminiţa Popescu, aceste două specializări au fost solicitate de către viitorii studenţi dar totodată, au fost raportate necesităţile din judeţul nostru. Popescu a precizat că, pe viitor va mai fi înfiinţată o altă specializare numită Instalaţii pentru Construcţii. Facultatea de Inginerie are în acest moment studenţi la toate cele cinci specializări: Ingineria şi Protecţia Mediului în Industrie, Inginerie Industrială, Inginerie Energetică, Inginerie şi Management şi Ingineria Sistemelor.

Uite staţiunea nu e staţiunea!

Universitatea Constantin Brâncuşi anunţa în urmă cu ceva vreme că până la cumpărarea Staţiunii Pomicole Drăgoieni nu mai e decât un pas, adică votul lui Traian Băsescu. Lucrurile nu au stat tocmai bine iar preşedintele Traian Băsescu nu a promulgat legea prin care acest spaţiu devenea proprietatea UCB. Potrivit Luminiţei Popescu, decana de la Facultatea de Inginerie, Universitatea este tot „chiriaş“. În acest moment, studenţii de la specializarea Ingineria şi Protecţia Mediului în Industrie îşi desfăşoară orele de curs dar şi lucrările practice la Staţiunea Pomicolă, universitatea plătind câteva zeci de milioane chirie. UCB intenţiona ca în acest spaţiu să înfiinţeze o Facultate de Horticultură. Actul normativ privind trecerea staţiunii în patrimoniul universităţii târgujiene a fost aprobat în Camera Deputaţilor dar nu a fost promulgat de preşedintele Traian Băsescu. Luminiţa Popescu spune că celelalte universităţi au făcut presiuni privind această hotărâre, din pricina terenurilor aflate în litigiu, deşi la Staţiunea Pomicolă nu este această problemă. Universitatea evaluase întregul patrimoniu la circa 50 de miliarde de lei vechi şi o suprafaţă de 162 de hectare de teren.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: