Speranţe pentru noi investiţii la Albeni, după vizita lui Dragnea

Vizita viceprim-ministrului Liviu Dragnea în judeţul Gorj i-a încurajat pe edilii locali. În urma discuţiilor purtate cu Dragnea, primarul comunei Albeni a început să tragă nădejde că din anul 2014 va putea demara noi lucrări de infrastructură. Dumitru Cornea insistă pentru introducerea reţelelor de apă şi canalizare, cât şi pentru modernizarea DC 27A, proiecte depuse la Ministerul Mediului şi de Ministerul Dezvoltării.

Locuitorii comunei Albeni vor putea avea apă, canalizare şi un drum reabilitat în condiţiile în care proiectele depuse la Ministerul Mediului şi Ministerul Dezvoltării vor obţine finanţare. Dacă până de curând aceste investiţii păreau un vis aproape imposibil de realizat, după vizita viceprim-ministrului Liviu Dragnea, primarul comunei Albeni a devenit optimist. „Domnul Dragnea a spus lucrurilor pe nume, a arătat că situaţia ţării este aproape un dezastru şi că efortul financiar a fost făcut prin plata arieratelor, fapt care a scos multe primării din datorii. Deşi costul a fost enorm la plata arieratelor, domnul Dragnea a dat asigurări că anul acesta vor fi continuate proiectele aflate în derulare. În plus, ne-a dat de înţeles că începând cu anul 2014 se vor putea derula proiectele noi. La nivelul Primăriei Albeni ne-am achitat toate arieratele şi sperăm să începem lucrări importante pentru comună în primăvara anului viitor”, a declarat Dumitru Cornea.

Primordiale pe lista de investiţii a comunei Albeni sunt proiectele care vizează introducerea reţelelor de apă şi canalizare, precum şi modernizarea DC 27 A. „Proiectele se află la Ministerul Dezvoltării şi la Ministerul Mediului, iar după vizita domnului Dragnea avem speranţe că ele vor fi finanţate. Pentru introducerea reţelelor de apă şi canalizare pe raza întregii comune avem nevoie de aproximativ 96 de miliarde de lei vechi, iar pentru modernizarea a DC 27A, o suprafaţă de 2,7 km de drum ne-ar trebui cam 14 miliarde de lei vechi. Avem promisiuni că vom obţine finanţare şi din partea deputatului Mihai Weber. Odată unite eforturile cred că lucrurile vor putea fi duse la bun sfârşit, locuitorii comunei Albeni având nevoie urgentă de aceste utilităţi”, a mai precizat Dumitru Cornea.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: