PROIECT: Fonduri europene pentru modernizarea staţiunii Săcelu

Staţiunea Săcelu atrage tot mai mulţi gorjeni în ciuda faptului că în apropierea Târgu Jiului au fost deschise numeroase piscine private. Modernizarea staţiunii va continua şi anul viitor, între autorităţile locale şi administratorii Bazei de Tratament existând o bună colaborare. Primarul comunei Săcelu intenţionează să înfiinţeze o asociaţie împreună cu reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia şi cu investitorii din zonă în vederea atragerii de fonduri europene pentru dezvoltarea staţiunii.

Primăria comunei Săcelu intenţionează să se asocieze cu Complexul Energetic Oltenia şi cu investitorii din zonă în vederea atragerii de fonduri europene pentru dezvoltarea staţiuni. Edilul local este interesat de infrastructura comunei şi spune că vrea să-i încurajeze pe oamenii de afaceri pentru a investi în turism. „Dacă nu există o bună colaborare între administraţia locală, CEO şi investitorii din zonă nu se vor putea face lucruri importante pentru staţiune. Sperăm să facem o asociaţie pentru că din anul 2014 se vor da fonduri europene şi poate vom face un proiect integrat pentru dezvoltarea staţiunii. În primul rând, noi ca administraţie locală, vom urmări consolidarea infrastructurii. Ne interesează canalizarea, asfaltarea drumurilor, extinderea reţelei de apă şi înlocuirea conductei de gaze. Vreau să încurajez cât mai mulţi oameni cu potenţial financiar pentru a investi în turismul din zona noastră. Sper ca din anul 2014, când se vor putea accesa fonduri europene, să fie foarte multe persoane care investească bani în staţiunea Săcelu”, a declarat Florin Jurebie, primarul comunei Săcelu.

Acesta a mai precizat că va amenaja în incinta primăriei un centru de informare pentru oamenii interesaţi să acceseze fonduri europene. „Vreau să-i ajut pe oameni să acceseze cât mai mulţi bani europeni. Mulţi se feresc de proiecte europene întrucât nu deţin informaţii suficiente pentru elaborarea lor. Odată ce îi vom informa pe oameni, la Săcelu se vor aduce foarte mulţi bani. M-aş bucura mult dacă toată zona noastră va fi împânzită de pensiuni. Doar în acest mod se va putea dezvolta mai rapid turismul”, spune Florin Jurebie.

Asocierea, agreată de CEO

Asocierea cu primăria şi cu investitorii din zonă este o idee agreată de reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia. Administratorii Bazei de Tratament sunt interesaţi de un proiect integrat de dezvoltare a staţiunii, mai ales că intenţionează s-o menţină deschisă şi pe timpul sezonului rece. „A fost o discuţie în acest sens. Este o idee interesantă. Dacă ne ajută obiectivele cu siguranţă vom participa la acest proiect. Vrem să permanentizăm staţiunea, menţinând-o deschisă şi pe timpul sezonului rece. Există o piscină interioară care trebuie refăcută. Ne-am propus să amenajăm saune şi o salină artificială. În condiţiile în care primăria ne va ajuta punându-ne la dispoziţie sala de sport, vom aduce sportivi chiar şi în extrasezon”, a declarat Adrian Tudor, şeful Bazei de Tratament Săcelu.

Conducerea unităţii spune că se poartă discuţii şi cu reprezentanţii Casei Asigurărilor de Sănătate Gorj în vederea compensării preţului la proceduri. „În momentul de faţă, reprezentanţii CEO poartă discuţii cu conducerea Casei Asigurărilor de Sănătate în vederea compensării preţului la proceduri. De la anul vrem să avem o colaborare cu Casa de Pensii pentru a putea repartiza bilete la Săcelu pentru pensionari”, a mai precizat Adrian Tudor.          

Turiştii, mulţumiţi de aspectul plajei din Săcelu

Chiar dacă temperaturile nu au fost destul de ridicate pentru această perioadă a anului, foarte mulţi turişti au luat cu asalt plaja din Săcelu. Zilnic, sute de turişti profită de efectele terapeutice ale apelor din Săcelu. „Staţiunea Săcelu a prins la turişti, deşi în apropiere de Târgu Jiu s-au deschis foarte multe piscine. Chiar dacă a bătut vântul duminică, peste 2000 de persoane se aflau pe plajă. Nu numai turiştii sunt mulţumiţi, dar şi comercianţii pentru care am amplasat căsuţe în centrul staţiunii. În momentul de faţă, se desfăşoară un comerţ civilizat şi s-a schimbat radical faţa staţiunii Săcelu”, a declarat Florin Jurebie.

Gorjenii stabiliţi în alte judeţe ale ţării, odată reîntorşi pe meleagurile natale, au rămas uimiţi din cauza modernizării staţiunii. „Locuiesc în Craiova, dar sunt de origine din Novaci. Vin la Săcelu de vârsta de 15-16 ani. Anul acesta am găsit staţiunea schimbată în bine. Mă mir cum ani de zile nu s-a investit nimic în această plajă, iar acum în doar câteva luni s-au făcut schimbări radicale. Până acum nisipul era plin de pietriş, câini erau nelipsiţi de pe plajă, iar grupurile sanitare lipseau cu desăvârşire. Acum condiţiile sunt excepţionale, mai trebuie doar nişte parapeţi de jur împrejurul bazinelor şi totul e Ok”, a declarat Paul Petre.

SFAT

Paul Petre le-a recomandat administratorilor staţiunii să acorde o atenţie mai mare şi spaţiilor de cazare. „Cred că ar trebui acordată o mai mare atenţie şi spaţiilor de cazare. Hotelul Minerul a fost lăsat în paragină. Cu investiţii minime s-ar putea trece la mai multe stele. Nu cred că trebuie o sumă uriaşă pentru a schimba mocheta din camere”, a menţionat Paul Petre, gorjean stabilit în Craiova.    

Vizualizări: 260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: