Gemeni din Gorj, separaţi de admiterea la liceu

Situaţie inedită pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj. Trebuie să rezolve situaţia unor aplicanţi la liceu care sunt… gemeni. În urma repartizării computerizate, cei doi băieţi au fost admişi la licee diferite, dat fiind faptul că unul avea media mai mare decât celălalt. Nu vor să fie despărţiţi şi îşi doresc să urmeze studiile la aceeaşi unitate de învăţământ.

Ştefan Cristian Codreş şi Ştefan Laurenţiu Codreş, gemenii în cauză, au 14 ani şi sunt din Aninoasa. Au aplicat amândoi pentru specializarea matematică-informatică, însă în urma selecţiei computerizate, în baza opţiunilor lor, unul a fost admis la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” iar celălalt, la Colegiul Naţional ”Ecaterina Teodoroiu”. Părinţii celor doi băieţi încearcă să găsească înţelegere la ISJ Gorj pentru ca cei doi băieţi să nu fie separaţi. “Am doi băieţi, gemeni, şi mi i-au repartizat separat, la licee diferite. Vreau să-i împreun pe amândoi, pentru că nu pot să îi ţin separat. N-au fost niciodată despărţiţi. Ei ar vrea să meargă la „Ecaterina”, mai am o fată mai mare care studiază acolo, vreau să fie împreună toţi trei. Ne-am dus la liceu, ne-au trimis la Inspectorat că nu ţine de dânşii şi sperăm să rezolvăm la Inspectorat. Sper să se găsească o soluţie ca să nu fie despărţiţi. Ei au avut note bune, dar este diferenţă între medii, adică Cristian are 9,11, care a intrat la „Ecaterina” şi Laurenţiu are 8,67 şi a intrat la „Tudor””, a spus Vasilica Codreş, mama gemenilor. 

 Nu vor să fie despărţiţi

Nici cei doi băieţi nu îşi doresc să urmeze cursurile liceale la unităţi diferite. Vor să continue studiile la Colegiul Naţional “Ecaterina Teodoroiu”, pe care îl consideră un liceu mai bun. “Îmi doresc să fiu cu el în acelaşi liceu, dacă se poate în „Ecaterina”, ar fi bine şi în „Tudor”, dar „Ecaterina” este mai bun, aşa că ar fi de preferat. Să vedem ce se întâmplă, nu îmi doresc să fiu despărţit de fratele meu, ar fi mai de ajutor dacă am fi la acelaşi liceu, vom vedea”, a spus Ştefan Laurenţiu Codreş. 

Metodologia le permite

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean le-a dat o veste bună gemenilor. Pot urma cursurile împreună, la liceul la care doresc, chiar dacă unul dintre ei a fost admis la un alt liceu cu o notă mai mică. “Comisia judeţeană de admitere, conform articolului 54 din ROFUIP, în perioada imediat următoare, până la data de 25 iulie, va rezolva această problemă pentru că şi metodologia şi regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar le dă dreptul gemenilor să meargă acolo unde doresc ei. Sub nicio formă nu despărţim gemenii. Vor merge din câte am înţeles la Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu pentru că acolo a intrat unul dintre ei şi acolo vor să meargă amândoi, chiar dacă cel care intrase la CNTV are media mai mică. Vom aproba un loc în plus pentru a rezolva această situaţie. E prima dată de când sunt inspector general când întâlnesc un asemenea caz”, a declarat Ion Işfan, inspector general al ISJ Gorj.    

Vizualizări: 938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: