Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Investiţii de milioane de euro la Văgiuleşti

Comuna Văgiuleşti este pe cale să finalizeze un proiect integrat cu fonduri europene în valoare de câteva milioane de euro. Proiectul a vizat mai multe localităţi ale comunei, realizându-se de la reabilitări de drumuri şi alimentarea cu apă până la modernizarea căminelor culturale.  

Proiectul integrat a vizat efectuarea a mai multor lucrări în localităţile comunei Văgiuleşti, respectiv reabilitări de drumuri, alimentare cu apă, canalizare menajeră, dar şi dotări ale unor unităţi şcolare şi culturale. Valoarea proiectului s-a ridicat 2,5 milioane de euro, valoarea cheltuielilor neeligibile suportate de către primărie fiind de circa 2 miliarde lei vechi. „Este vorba de un proiect pe Măsura 322 respectiv alimentare cu apă şi canalizare, dotarea căminelor culturale cu aparatură IT şi costume populare şi modernizarea de drumuri comunale pe distanţa de 3,6 km. Sunt două drumuri, Văgiuleşti-drum sătesc şi drum comunal Murgileşti, ceea ce implică asfaltare, rigole, podeţe şi tot ce era necesar şi dotare de after school în zona satului Covrigi. Proiectul a ajuns la finalitate, suntem la ultima tranşe de plată, este finalizat, urmează să fie pus în funcţiune serviciul public de alimentare cu apă şi canalizare”, a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiuleşti.

Astfel, satul Văgiuleşti va fi racordat la reţeaua de apă potabilă, s-a efectuat canalizarea menajeră pe strada principală şi pe toate drumurile laterale pe o distanţă de 6,9 km şi au fost amenajate şi fântâni publice. DS3 din Văgiuleşti pe o distanţă de 800m a fost modernizat, iar DC 82 Murgileşti a fost reabilitat pe o distanţă de 2,6 km, acolo unde a fost turnat un nou covor asfaltic, au fost realizate podeţe şi asfaltate intrările la proprietăţi. Toate aceste lucrări au fost finalizate, rămâne doar de racordat staţia de epurare a apei menajere şi a staţiei de alimentare cu apă la reţeaua de energie electrică.

After Scool, pentru prima dată la Văgiuleşti

Două cămine culturale şi un After School au fost dotate cu mobilier cu bani europeni. Pentru prima dată în comună se înfiinţează un loc în care copiii să poată desfăşura activităţi după finalizarea cursurilor. Acest After School va funcţiona în satul Covrigi, acolo unde, începând din anul şcolar viitor, va găzdui circa 20 de elevi din zonă. „La căminele culturale îmbunătăţirea a constat în dotarea cu scaune, 200 de scaune, calculatoare, televizoare şi costume populare. La After School s-a făcut dotare doar pe mobilier, cu scăunele, cu măsuţe, vestiare, iar clădirea a fost pusă la dispoziţie de către noi. Am amenajat şi parcul de joacă şi probabil din toamnă îl punem în funcţiune. Vedem cum funcţionează şi vom vedea după aceea dacă putem să facem astfel de amplasamente şi în alte sate”, a precizat primarul comunei Văgiuleşti, Constantin Pîrjol.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: