RUNCU: Modernizări de drumuri, şcoli şi unităţi culturale

În curând, comuna Runcu va căpăta un nou aspect. Asta pentru că în prezent se lucrează la modernizarea mai multor drumuri, iar unităţile şcolare şi culturale sunt de asemenea reabilitate. Construcţia drumurilor se realizează cu fonduri europene şi guvernamentale, iar celelalte lucrări cu bani de la bugetul local.

Aproximativ un sfert din lucrările de modernizare a drumurilor din comuna Runcu au fost deja executate, urmând ca în lunile următoare să fie continuată execuţia lor. Lucrările de modernizare a drumurilor de la Suseni, Dobriţa, Bâlta şi Valea Mare, sunt executate cu fonduri guvernamentale. Cel de pe Valea Susenilor este finanţat pe fonduri europene, prin Măsura 125. „În momentul de faţă lucrăm la drumul forestier de pe Valea Susenilor de 10 km, care este executat aproape 30%, finanţat pe un program european. Se lucrează la un drum în satul Dobriţa de aproximativ 800 de metri, un drum în satul Suseni de 800 de metri. O să ne apucăm de construirea unui nou pod în satul Suseni, în spatele căminului cultural. Mai lucrăm la un drum în satul Bâlta de la liceu până la începutul satului Valea Mare şi la drumul de la limita cu acest sat până la intersecţia cu biserica, este un tronson, al doilea este Uliţa Pocăiţilor şi al treilea este de la cimitirul nou până la DC134. Aceste cinci tronsoane de drum la care lucrăm în acest moment sunt executate şi finanţate de Guvernul României”, a declarat Adi Câmpeanu, primarul din Runcu.    

Mai multe clădiri, modernizate

Nu doar modernizări de drumuri se fac la Runcu ci şi modernizări la unităţile şcolare, culturale şi nu numai. Toate aceste lucrări se realizează cu bani de la bugetul propriu al primăriei.  „Ne-am apucat de modernizarea blocului de şase apartamente al comunei, acolo unde a luat fiinţă noua unitate de jandarmi şi unde se află cabinetele medicale, schimbăm şi acoperişul blocului, în câteva zile va fi gata. Schimbăm învelitoarea la Căminul Cultural şi grădiniţa din satul Bâltişoara, lucrările vor fi încheiate în aproximativ o săptămână. După acea, ne vom apuca de schimbat învelitoarea şi la căminul cultural din satul Bâlta, urmează şi învelitoarea de la liceu. Am finalizat lucrările de reabilitare a monumentului eroilor din satul Dobriţa, monument pe care l-am şi sfinţit. Lucrări de modernizare se execută şi la sediul primăriei, mai exact curtea interioară, vom înfiinţa acolo şi spaţii verzi, cu plante ornamentale. În perioada următoare ne vom apuca şi de împrejmuirea şcolii gimnaziale Runcu”, a mai spus primarul Adi Câmpeanu. 

Totodată, au fost finalizate lucrările de amenajare a trei parcuri şi spaţii verzi în satele Bâltişoara, Răchiţi şi Valea Mare. În decursul săptămânii viitoare,  constructorul va face curăţenie în aceste parcuri şi va proceda la predarea lor.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: