Spital privat la Bumbeşti-Jiu sau Centru de Permanenţă?

La Bumbeşti ar putea fi creat un centru de permanenţă sau un spital privat. Primarul din Bumbeşti-Jiu a purtat câteva discuţii cu firme interesate să investească într-o unitate spitalicească privată, însă până acum nu s-a ajuns la un rezultat. Dacă nu se va putea face acest lucru, cel mai probabil la Bumbeşti-Jiu va funcţiona un centru de permanenţă.

Spitalul de la Bumbeşti-Jiu a fost închis în urmă cu ceva timp, în ciuda eforturilor făcute pentru păstrarea acestei unităţi spitaliceşti. Autorităţile locale speră ca spitalul să-şi deschidă porţile şi să fie trataţi din nou bolnavi. În acest moment se poartă discuţii pentru înfiinţarea unui spital privat care să intre în relaţii contractuale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj. „Se doreşte în acest moment înfiinţarea unui spital privat la Bumbeşti-Jiu care să ofere servicii medicale specializate şi de calitatea la cele mai înalte standarde. Sunt câteva firme interesate de acest lucru, numai că primarul trebuie să meargă la Ministerul Sănătăţii să verifice aceste firme şi să vadă ce demersuri trebuie să facă”, spune Marius Boeriu, director DSP Gorj.

Propuneri

  

Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti-Jiu, a avut câteva întâlniri cu diferite firme în acest sens însă nu au ajuns la un rezultat. „Am discutat cu câteva persoane despre acest lucru însă nu le-au convenit condiţiile pe care eu le-am pus. Le-am zis să-şi plătească utilităţile, în maxim trei luni să intre în relaţii contractuale cu Casa de Sănătate şi un procent din profit să-l investească în spital. Am vorbit şi cu un primar din ţară care a vrut să facă acelaşi lucru şi nici acolo nu a mers. Poate pe viitor cine ştie”. 

ALTERNATIVĂ

Dacă autorităţile locale nu reuşesc înfiinţarea spitalului privat, la Bumbeşti-Jiu va funcţiona în viitor cel mai probabil un centru de permanenţă. „Se poate face un centru de permanenţă cu 20 de paturi cu internări, cu unitate de primiri urgenţe, cu staţie de salvare, cu cabinete medicale, compartiment de radiologie şi laborator de analize”, spune Marius Boeriu.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: