Spitalele din Gorj nu ar face faţă incendiilor

Pagube de miliarde şi zeci de pierderi omeneşti. Acesta ar fi bilanţul în cazul unui incendiu petrecut în spitalele din Gorj. Acest lucru reiese dintr-un raport realizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) în urma unor controale la unităţile medicale. În urmă au lăsat amenzi, avertismente şi zeci de nereguli de soluţionat.

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj au efectuat un număr de 12 controale  de specialitate la opt spitale, două dispensare medicale şi două ambulatorii de spital. În urma verificărilor au fost constatate 68 de deficienţe dintre care 28 au fost înlăturate în timpul controalelor. Pentru neregulile grave constatate au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale din care două amenzi în cuantum de 1.000 lei şi 9 avertismente. Totodată, au fost stabilite măsuri şi termene în vederea remedierii acestora. Directorul de la DSP, Marius Boeriu, a dat citire tuturor deficienţelor constatate. Pe scurt, spitalele nu au hidranţi, ar întâmpina greutăţi în evacuarea persoanelor iar instalaţiile electrice sunt la pământ. „Noi am primit un raport de la ISU cu privire la un control efectuat de ei. Principalele nereguli constatate au fost la instalaţiile de captare şi scurgere la pământ a descărcărilor electrice şi atmosferice, şarpantele din lemn ale acoperişurilor, la continuitatea legăturilor conductive şi la calitatea contactelor între legăturile instalaţiilor electrice de legare la pământ, la instalaţiile electrice pentru iluminatul de siguranţă, pentru evacuarea persoanelor, la uşile de acces şi evacuare, la hidranţii interiori şi exteriori de incendiu, la grupurile electrogene, la motopompele pentru stingerea incendiilor precum şi la instalaţiile electrice pentru iluminat şi prize”, a declarat Marius Boeriu, director coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Cu acest prilej au fost desfăşurate şi 12 instruiri cu personalul medical unde le-au fost prezentate pericolele potenţiale de incendiu şi modul de intervenţie în cazul producerii unui incendiu.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: