Jaf la casa de amanet a unui afacerist gorjean în Valea Jiului

Casa de amanet a unui om de afaceri din Gorj a fost jefuită la sfârşitul săptămânii trecute la Vulcan, în Valea Jiului, totul întâmplându-se în mai puţin de o jumătate de minut. Hoţul, un puşti de vreo 15 ani, n-a folosit decât tupeul şi forţa fizică pentru a o imobiliza pe vânzătoare, prejudiciul fiind însă recuperat într-un timp foarte scurt de către poliţişti şi restituit patronului gorjean. Puştiul şi vei doi prieteni ai lui sunt cercetaţi deocamdată în stare de libertate, patronul gorjean al casei de amanet fiind mulţumit că poliţiştii au reuşit într-un timp foarte scurt să-i recupereze prejudiciul estimat la 5.000 de lei.

Cătălin Cerban este administratorul firmei AnacoGold SRL, el fiind anunţat sâmbătă de dimineaţă de către angajata sa că un tânăr care avea faţa acoperită cu o căciulă şi un fular frez a intrat peste ea şi, după ce a imobilizat-o, a furat o parte din bijuteriile amanetate. Hoţul s-a făcut apoi nevăzut, jaful producându-se în centrul oraşului. Vânzătoarea a apăsat butonul de panică şi în trei minute au apărut la faţa locului poliţiştii din Vulcan, iar în minutul următor au venit şi cei de la firma de pază. "Când am venit noi, domnişoara era înăuntru cu poliţiştii şi le povestea ce a păţit. Era speriată, foarte speriată. Ne-a povestit că atunci când a intrat individul peste ea, el a împins-o în partea stângă jos, a băgat mâna în tejghea şi a luat aurul pe care l-a apucat din panoplii, după care a plecat, făcându-se nevăzut", spune Vasile Şofronie de la firma de pază. Poliţiştii din Vulcan au avertizat toate unităţile din Valea Jiului, dar şi Inspectoratul de Poliţie Gorj, fiind luată în calcul varianta că hoţul putea fugi spre Târgu Jiu, lucru care nu s-a întâmplat. Suspectul a mers însă împreună cu doi complici ai săi la Petroşani, unde a amanetat o parte din bijuteriile furate. Ulterior, maşina acestora a fost trasă pe dreapta, poliţiştii descoperind că suspectul are doar 15 ani, iar prietenii săi numai 18, cei doi negând că ar avea vreo implicaţie în comiterea jafului. Maşina trasă pe dreapta, un Audi A4 arată cât de bună era situaţia materială a puştilor puşi pe fapte mari. Suspecţii n-au recunoscut nimic, nici măcar şoferul maşinii, Iosif Moară, rugbist la o echipă din Vulcan. Acesta l-a luat pe "nu ştiu în braţe" şi, la fel ca şi celălalt tânăr de 19 ani, dând vina pe minorul de 15 ani, ambii fiind convinşi că puştiului nu i se pot întâmpla prea multe rele din cauza vârstei.

"Eu n-am nicio vină, n-am ştiut nimic. Eu şi prietenul meu nu am ştiut nimic, am picat aşa, aiurea, la faza asta. Noi pe drumul spre Deva am aflat că el furase nişte aur şi noi atunci am decis să întoarcem maşina şi să mergem să-l predăm la Poliţie, dar n-am mai apucat pentru că tocmai ne-au tras domnii poliţişti pe dreapta", a spus şoferul. La percheziţie, într-una din mănuşile aflate în maşina sa poliţiştii au descoperit o parte din bijuteriile furate.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: