Spitalele din Gorj rămân fără locuri pentru Covid. Pacienți puși pe așteptare

Situație tot mai dificilă în județul Gorj. Spitalele au rămas fără paturi destinate celor care sunt suspecți de coronavirus. Așa se face că oamenii care sună la 112 au început să fie puși pe așteptare până se eliberează un pat ori se fac locuri în alt spital. Pacienții suspecți de Covid trebuie să stea izolați până când li se iau probe și le vin rezultatele. Dacă testul este pozitiv, pacienții sunt transportați la spitalul Covid din Târgu-Cărbunești. Autoritățile au reușit să mai facă rost de 18 paturi pentru suspecți în spitalul din Dobrița.

Primele probleme au fost semnalate marți dimineața. O femeie a sunat speriată la 112 să anunțe că are febră și se teme să nu aibă Covid, mai ales că este agent poștal și a intrat în contact cu mai multe persoane.

Abia după câteva ore a fost preluată de ambulanță. Femeia a fost pusă pe așteptare în această perioadă. Motivul? Nu era liber niciun loc pentru pacienții suspecți de coronavirus în niciun spital. „A fost o situație cu o doamnă care a sunat la 112. A spus că are simptome specifice Covid 19, dar i s-a spus că nu mai sunt paturi pentru suspecții de Covid în spital și că o vom contacta imediat ce găsim un loc. Am resunat-o după ce am aflat că s-au format câteva paturi la Dobrița, pentru suspecți. Sunt 18 locuri acolo și am trimis ambulanța să o ducă pe doamna acolo”, a explicat Constantin Mitroi, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

O altă femeie din Târgu Jiu a trecut prin aceeași experiență, dar nu a mai dorit să fie transferată la spital când a aflat că trebuie transportată la spitalul din Dobrița. O altă persoană, de asemenea, a fost transportată la spitalul din Novaci după ce a fost ținută ceva vreme în ambulanță, pentru că nu se găsea loc în nicio unitate medicală pentru ea.

Situația este tot mai îngrijorătoare pentru că îmbolnăvirile cresc alarmant cu fiecare zi, iar spitalele devin neîncăpătoare. Cele 18 locuri create la Dobrița se vor ocupa rapid, iar autoritățile caută soluții și iau în calcul inclusiv varianta de a desemna încă un spital să trateze pacienții infectați cu noul tip de coronavirus. Cel de la Târgu-Cărbunești este ocupat aproape la capacitate maximă.

Vizualizări: 1,807

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: