Spitalul Covid din Gorj nu are medic infecționist

Situație complicată la spitalul Covid din județul Gorj. Nu există un medic infecționist. Oficialii unității medicale sunt în discuții cu doi specialiști, dar aceștia ar putea ajunge la spital cel mai devreme în luna septembrie. Până atunci, pacienții sunt tratați de medici care au alte specialități.

Singurul spital destinat exclusiv pacienților infectați cu noul coronavirus, din județul Gorj, nu are nici măcar un medic infecționist.

Managerul unității, Constantin Tîrziu, a explicat că pacienții sunt tratați de medici care au alte specialități. Cu toate aceste, bolnavii nu ar fi avut de suferit. Au primit tratament și, potrivit statisticilor spitalului, peste 70% dintre persoanele internate cu Covid la Târgu-Cărbunești s-au vindecat.

Pentru că un medic specialist în boli infecțioase i-ar ajuta pe pacienți și mai mult, Constantin Tîrziu a luat la rând specialiștii și a încercat să-i convingă să meargă la Târgu-Cărbunești. „Nu avem niciun medic infecționist la spitalul din Târgu-Cărbunești. Sunt medici de alte specialități Acum am demarat niște discuții să aducă un medic sau doi infecționiști să ne ajute în tratarea acestor pacienți pentru că sunt pacienți de boli infecțioase”, a declarat Constantin Tîrziu, managerul spitalului din Târgu-Cărbunești. (A.A.)

Vizualizări: 2,008

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: