Testări puține la Gorj. Spitalul face patru noi angajări

Situație dificilă în Gorj. În ultimele zile s-au prelucrat prea puține teste pentru Covid-19, după ce doi angajați ai laboratorului de genetică moleculară din Târgu Jiu, medicul și biologul, au intrat în concediu medical.

Spitalul Județean a decis să detașeze personal la acest laborator și, în același timp, să facă noi angajări. Este vorba despre încadrarea a patru persoane: un medic de laborator, un asistent medical și doi biologi. Angajările sunt fără concurs, pe perioadă limitată, ce nu poate depăși 30 de zile de la data încetării stării de alertă. Noii salariați vor fi încadrați înainte de sfârșitul lunii.

În plus, capacitatea de testare se va dubla la Târgu Jiu, după ce a fost achiziționat un al doilea extractor automat. Potrivit conducerii spitalului, se va ajunge la circa 200 de teste zilnic pentru stabilirea diagnosticului de Covid-19.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj s-au prelevat 6413 teste, din care 152 sunt în așteptare. Dintre cei nouă gorjeni depitați cu coronavirus în ultimele 24 de ore, șapte și-au făcut testul la laboratoare private.

Vizualizări: 1,718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: