Suplimentare de posturi la laboratorul de testare Covid. Angajat în medical pe fondul epuizării

Spitalul Județean de Ugență Tg-Jiu a transmis oficial că personalul Laboratului de genetică moleculară nu a fost infectat cu noul coronavirus. Speculații au apărut după ce un angajat s-a simțit rău.

Medicul care lucrează la laboratorul de genetică a prezentat în cursul săptămânii trecute simptome digestive asemănătoare celor prezente în cadrul infecției cu COVID-19, dar testul făcut a fost negativ.

Tot săptămâna trecută, biologul a prezentat simptome de epuizare profesională și a intrat în concediu medical. Unul dintre asistenți este internat cu suspiciune de Covid-19, dar, potrivit spitalului, acesta a avut câteva zile libere. Spitalul a precizat într-un comunicat că pentru moment nu sunt cazuri confirmate la personalul laboratorului.

Potrivit spitalului, laboratorul funcționează în prezent cu un medic de laborator, un biolog și trei asistenți medicali. Pentru că a crescut mult numărul de cazuri, pe 24 iulie a fost detașat un biolog pentru o perioadă de 14 zile, dar și un chimist cu experiență în prelucrarea testelor COVID. Începând cu data de 27 iulie va fi detașat un medic de laborator.

Mai mult, au fost scoase la concurs două posturi de biolog și un post de asistent medical de laborator, urmând ca în data de 28 iulie să se finalizeze selecția dosarelor. Intenția este aceea de a se dubla capacitatea de testare. (A.A.)

Vizualizări: 1,515

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: