Spitalul de la Sadu va fi inaugurat după ce se umple

Gorjenii vor putea apela la serviciile Spitalului Orăşenesc Bumbeşti Jiu începând de astăzi. Înainte de Revelion a sosit Ordinul Ministrului Sănătăţii privind suplimentarea numărului de paturi, documentul care împiedica reluarea activităţii medicale. Potrivit primarului Constantin Bobaru deschiderea oficială a spitalului se va face, în prezenţa premierului şi a ministrului Sănătăţii, abia după jumătatea lunii în curs, când vor fi ocupate paturile de către pacienţi.

Spitalul Bumbeşti Jiu îşi va relua activitatea începând de astăzi. Întreg  personalul încadrat pe posturile scoase la concurs de către unitatea spitalicească se va prezenta la serviciu şi îi va aştepta pe pacienţi. Primarul Constantin Bobaru crede că primele internări se vor face abia după Sfântul Ion. „A sosit Ordinul Ministrului Sănătăţii pentru suplimentarea numărului de paturi şi ca atare spitalul îşi va relua activitatea începând cu data de 3 ianuarie. Deşi toată lumea se va afla la serviciu în aşteptarea pacienţilor, credem că primele internări se vor face după Sfântul Ion. De regulă, în perioada sărbătorilor, nu vin la spitale decât cazurile urgente”, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu.

Finanţare pentru 80 de paturi

Acesta a mai precizat că deschiderea oficială a spitalului se va face în prezenţa premierul şi a ministrului Sănătăţii. „Urmează să pregătim invitaţiile pentru deschiderea oficială a spitalului. Evenimentul va avea loc cam pe la jumătatea lunii în curs când vom avea ocupate o parte din paturi. Nu putem inaugura spitalul în condiţiile actuale întrucât deocamdată nu are activitate aşa cum ar trebui”, a menţionat Constantin Bobaru.

În structura spitalului de la Sadu sunt prevăzute 112 paturi, însă nu pentru toate se va primi finanţare. Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj consideră că 80-90 de paturi vor fi suficiente pentru ca activitatea să se desfăşoare în condiţii foarte bune. „Spitalului Bumbeşti Jiu i-ar fi suficiente 80-90 de paturi pentru ca activitatea să se poată desfăşura în condiţii foarte bune. Bineînţeles, noi vom încerca să obţinem cât mai multe paturi”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj. 

COSTURI

Conducerea spitalului a cerut de la CJAS o finanţare de aproximativ 3 miliarde de lei vechi/lună, suma exactă stabilindu-se în funcţie de numărul de paturi care vor fi aprobate la nivel central. Preşedintele CJAS Gorj a precizat că bugetul va fi alocat în jurul datei de 1 martie, iar pentru lunile ianuarie şi februarie se va merge pe media anului 2012.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: