Spitalul din Târgu Jiu dă în judecată un medic condamnat pentru malpraxis

Spitalul din Târgu Jiu pregătește documentația să dea în judecată un medic condamnat pentru malpraxis. Este vorba despre medicul ORL Carmen Braia care a fost condamnată la plata a 480 de mii de euro, daune morale, către familia unei paciente care a murit pe patul de spital. Instanța a decis ca spitalul și doctorul să plătească acești bani în solidar. Cum bani s-au găsit doar în conturile unității medicale, toți banii au fost luați de aici. Spitalul vrea să recupereze o parte din această sumă din buzunarul medicului.

Banii au fost retrași din conturile spitalului în acest an. Este vorba de 480 de mii de euro, daune stabilite de instanța de judecată în cazul pacientei Raluca Tulic, în vârstă de 17 ani, care a făcut șoc anafilactic pe patul de spital, după ce a fost tratată de medicul ORL Carmen Braia.

Judecătorii au stabilit că este vorba, la mijloc, de o culpă medicală și au condamnat medicul la închisoare cu suspendare și la plata daunelor morale. Familia fetei a încasat toți banii de la spital pentru că doctorul nu avea niciun leu în cont. „A fost o muncă imensă în momentul în care Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a fost obligat de către o instanță de judecată, în solidar cu un medic care, așa a decis instanța, a făcut o eroare medicală, să plătească o sumă de 480 de mii de euro. Va trebui să ne îndreptăm împotriva medicului. Noi am fost executați pentru că eram singurii solvabili”, a spus Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Juriștii spitalului speră acum să recupereze măcar o parte din această sumă de la medicul găsit vinovat. Șansele sunt mici, dar cu acești bani s-ar putea face investiții serioase în unitatea medicală. „480 de mii de euro, la data popririi conturilor, la nivelul spitalului, însumează aproximativ 60% din sporurile lunare pe care noi le plătim în fiecare lună către medici, asistenți medicali și tot personalul medical. Gândiți-vă la situația în care managerul nu ar fi prevăzut o asemenea soluție a instanței și nu ar fi avut în conturi această sumă. Această sumă puteam să o investim în continuare în reabilitarea unor secții”, a mai spus Cosmin Popescu, la Gorj TV.

Raluca Tulic a murit în urmă cu aproape opt ani după ce a fost diagnosticată cu amigdalită. După ce i-au fost administrate mai multe doze de antibiotic, fata a intrat în șoc anafilactic și și-a găsit sfârșitul pe patul de spital.

Vizualizări: 7,349

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: