Încă o lovitură pentru primarul Stan

Primarul comunei Albeni, Silviu Stan, are mai multe procese pe rol cu subalternii săi. Relațiile tensionate cu funcționarii i-au adus pe cap o sumedenie de controale. Edilul s-a ales inclusiv cu plângeri penale, fiind acuzat de purtare abuzivă și discriminare.

Săptămâna trecută, casiera Mihaela Machidon a reușit să anuleze, în instanță, o dispoziție dată de primar, în urma căreia a fost sancționată. Este vorba despre angajata care a fost scoasă din birou și mutată pe holul instituției. Femeia a fost trimisă să facă muncă de teren și să meargă, pe jos, kilometri întregi, în cele mai îndepărtate sate, pentru a colecta taxele și impozitele. Primarul i-a interzis însă să se folosească de mașina personală. Asta după ce salariata a refuzat să elibereze, la cererea primarului, un certificat fiscal unei persoane care figura cu datorii la bugetul local.

„Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, invocată prin întâmpinare de pârâtul Primarul Comunei Albeni, judeţul Gorj. Admite în parte cererea. Anulează dispoziţia nr. 170/03.03.2019, emisă de pârâtul Primarul Comunei Albeni, judeţul Gorj. Respinge cererea de radiere a menţiunilor privind sancţiunea aplicată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, a decis, săptămâna trecută, o instanță a Tribunalului Gorj.

O altă salariată, pedepsită tot în acest mod, a anulat sancțiunea lui Stan. Este vorba de consilierul superior Viorica Băltărețu, care a „intrat” în dizgrația primarului pentru că nu a fost de acord să facă un raport prin care să o incrimineze pe casieră. „S-a supărat când i-am spus că nu m-am angajat la primărie să dau lumea afară. De aici a pornit totul”, a povestit salariata.

Primarul a fost verificat și de corpul de control al prefectului și amendat pentru neregulile găsite. În repetate rânduri, primarul a susținut că nu este vorba de răzbunări, ci de angajați care nu vor să-și facă treaba.

Vizualizări: 4,031

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: