Spitalul din Turceni are oftalmolog, dar n-are aparatură

Autorităţile locale din Turceni pun ban pe ban pentru a achiziţiona aparatura necesară pentru cabinetul medicului oftalmolog de la spitalul din oraş. Au nevoie de mulţi bani pentru achiziţionarea aparaturii necesare, iar specialistul nu va putea lucra până nu are tot ce-i trebuie în cabinet.

Conform autorităţilor locale din Turceni, nu puţini sunt cetăţenii care aşteaptă cu sufletul la gură ca noul medic oftalmolog să-şi înceapă activitatea. Pentru prima dată la nivelul  unităţii spitaliceşti, ministerul de resort a dat avizul pentru angajarea unui medic specialist pe acest segment de activitate. Problema este că dotarea cabinetului costă bani grei, iar achiziţionarea celor necesare va însemna un efort financiar major pentru administraţia publică. “De anul acesta trebuie să facem nişte investiţii, că urmează acreditarea în toamnă şi nu se întâmplă acest lucru decât în anumite condiţii. Vine medicul oftalmolog şi trebuie cumpărată aparatura medicală, să-şi desfăşoare activitatea acolo, mai ales că este o cerere foarte mare şi chiar va avea de muncă. Numai aparatura medicală ne costă 100.000 lei, strictul necesar pentru medicul oftalmolog”, a spus Dumitru Gâlceavă, primarul oraşului Turceni.

Până când autorităţile locale nu vor cumpăra aparatura necesară pentru cabinetul respectiv, medicul nu va putea profesa. “A venit omul şi mi-a spus că are nevoie de aparatură. Până nu achiziţionăm ce are nevoie în cabinet, nu va putea începe. E vorba de ochi şi nu poate lucra fără aparatura necesară, sunt organe sensibile. Sperăm să o cumpărăm în luna februarie, după ce aprobăm bugetul. Pentru noi este o prioritate”, a mai spus primarul Dumitru Gâlceavă. 

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: