Spitalul din Turceni, înglodat în datorii şi fără bani de salarii

Spitalul Orăşenesc Turceni continuă să stea cu frica debranşării de la gaze pentru că nu a primit încă banii necesari să achite cele aproape şapte sute de milioane datorie la furnizor. Mai mult decât atât, situaţia pare să nu intereseze pe nimeni din conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj în condiţiile în care niciunul dintre numiţii în consiliul de administraţie al spitalului nu s-au prezentat la şedinţa convocată.

Primarul oraşului Turceni, Ion Iordache, spune că situaţia este deosebit de îngrijorătoare în condiţiile în care datoria totală a spitalului a ajuns deja la opt miliarde de lei. Spitalul cu cea mai mare datorie din judeţ este de câteva luni sub ameninţarea întreruperii gazelor din cauza facturilor neachitate către furnizor. „Am făcut tot felul de adrese prin care am cerut reeşalonarea, dar nu am primit niciun răspuns. Grav este că se calculează penalităţi şi datoria creşte. Este inadmisibil să răspundă de acest spital, de care beneficiază aproape tot judeţul, doar consiliul local din Turceni. Chiar săptămâna aceasta voi încerca să stau de vorbă cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean să vedem cum rezolvăm situaţia”, a declarat primarul din Turceni, Ion Iordache. Chiar de astăzi, la spitalul din Turceni, se va afla o comisie formată din reprezentanţi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi Direcţiei de Sănătate Publică pentru a întocmi o situaţie financiară tocmai pentru că în semestrul patru nu este asigurat niciun fond de salarii. „Cea mai mare problemă a noastră rămâne faptul că nu sunt achitate toate serviciile medicale care se fac la spital, vin bolnavi care nu sunt asiguraţi. În acest moment, sunt contractate 100 de paturi şi avem ocupate 130. Luni ne-a venit o femeie care mai este şi însărcinată şi care e din Constanţa. Ce să face noi cu ea. Ar trebui să o trimitem la Constanţa pe cheltuiala noastră. Ca să nu mai zic că unii şi-au făcut un obicei din a-i da jos din tren la Turceni ca să scape de ei şi la noi vin de prin toate părţile”, a declarat Ion Iordache.

Toate aceste probleme par să nu intereseze pe nimeni cu atât mai mult cu cât prima şedinţă a consiliului de administraţie nu s-a mai ţinut pentru că reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj nu au binevoit să facă act de prezenţă. „Noi am convocat o şedinţă care, din câte am înţeles, nu s-a mai ţinut pentru că cei de la DSP nu au putut veni. Nu ştiu motivele pentru care nu au venit şi cert este că la acest moment nici nu ştiu când o să fie următoarea şedinţă de consiliu”, a declarat Ion Iordache.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: