Spitalul Dobrița va fi dotat cu Computer Tomograf

Spitalul Dobrița ar putea fi dotat cu Computer Tomograf. Este vorba despre un proiect ce privește dotarea unității medicale cu mai multe echipamente, printre care și cu un astfel de aparat. Proiectul este pe fonduri europene, iar valoarea este de peste 5 milioane de lei.

Unitatea medicală tratează de câteva săptămâni pacienții infectați cu noul Coronavirus, iar pentru acest lucru are nevoie și de noi dotări cu echipamente medicale. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, spune că în această toamnă va avea loc procedura de achiziția a tomografului.

”Ieri am supus aprobării depunerea unui proiect pe programul operațional infrastructură mare. Având în vedere că unitatea medicală de la Dobrița este spital Covid, ne oferă posibilitatea să depunem un astfel de proiect european. Valoarea proiectului este de 5.800.000 de lei, iar elementul principal al proiectului îl reprezintă achiziția unui Computer Tomograf. De asemenea, vom achiziționate și alte echipamente medicale. Astăzi va fi depus proiectul și sperăm ca Ministerul Fondurilor Europene, dar și cel al Sănătății să analizeze în regim de urgență acest proiect”, a spus Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj.

Dotări au fost făcute și la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, acolo unde în prezent se reabilitează trei secții: cardiologie, obstetrică-ginecologie și endocrinologie.

Vizualizări: 1,142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: