Spitalul Județean, amendat de ITM Gorj. Nereguli!

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu este bun de plată. Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au aplicat trei amenzi unității medicale, în urma unui control care a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie.

Două amenzi, a câte 1500 lei fiecare, au fost aplicate în domeniul relațiilor de muncă, pentru neevidențierea în condica de prezență a orei de începere și de terminare a programului salariaților și nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, de 48 de ore consecutive. De asemenea, Spitalul Județean a mai primit o amendă de 4000 lei pe partea de securitate și sănătate în muncă, pentru lipsa de instruire a personalului în aceste domenii.

În timpul controlului au mai fost constate și alte nereguli pentru care inspectorii au lăsat măsuri de remediere a deficiențelor. Spitalul Județean a contestat în instanță amenzile aplicate de ITM Gorj, acțiunile fiind înaintate, la finalul anului 2018, la Judecătoria Târgu Jiu. Magistrații nu au stabilit deocamdată un termen de judecată.

Vizualizări: 3,123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: