Marile proiecte blocate la Târgu Jiu. Ce aduce 2019!

Noul an a venit cu noi promisiuni pentru finalizarea unuia dintre cele mai importante proiecte din Târgu Jiu. Vorbim de stadionul din oraș, despre care municipalitatea anunță că va fi inaugurat în luna iunie. În schimb, șantierul pe centura orașului este tot blocat, iar lucrările la Axa Brâncuși n-au început.

Arena sportivă de la Târgu Jiu trebuia să fie inaugurată de doi ani, însă termenele de inaugurare s-au amânat de cinci ori până acum. Circa 27 de milioane de euro, bani de la Ministerul Dezvoltării și de la Primăria Târgu Jiu, au fost investite în acest obiectiv pe care toată suflarea din oraș îl dorește finalizat.

Autoritățile dau un ultim termen: iunie 2019. „Stadionul este licitat. Am văzut deja câțiva muncitori. Nu știu dacă s-au apucat deja de investiție. Au termen patru luni de la momentul la care a fost licitat. S-ar putea să se prelungească cu această perioadă de iarnă, dar, așa cum am spus, luna iunie ar trebui să fie termen final pentru executarea lucrărilor care mai sunt de făcut la stadion”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Șantierul pe centură, tot blocat

Și dacă pentru stadion sunt șanse să fie finalizat în acest an, alte investiții mari din oraș bat pasul pe loc. Centura orașului este blocată de aproape doi ani. Nu se mai mișcă un pai pe șantier, constructorul și-a luat utilajele și a plecat, contractul a fost reziliat când nu s-a realizat nici jumătate din lucrare, iar nimeni nu spune ce va urma.

Va fi nevoie de o nouă licitație pentru restul de lucrări, dar pentru asta este nevoie de bani. Valoarea totală a variantei de ocolire este de 150 de milioane de lei, fără TVA.

Mai bine de jumătate din această suma s-a cheltuit deja și există riscul ca banii să se piardă. „Nu mai vedem noi gata centura asta nici în 20 de ani. De doi ani, n-am mai văzut nicio mișcare. O să rămânem cu pasarelele astea ridicate prin oraș, că nu vom avea centură prea curând, iar traficul este infernal în oraș”, a spus un șofer.

„Ar ajuta foarte mult această variantă de ocolire dacă ar fi gata. Ca la noi, în România, se cheltuiesc bani, se abandonează lucrarea și nu se mai face nimic”, a spus un alt șofer.

Calea Eroilor mai așteaptă

Nimic nu se mai întâmplă nici pe Axa Brâncuși. Au fost organizate licitații, dar șantierul încă nu s-a deschis, așa că modernizarea Căii Eroilor va mai avea de așteptat.

Distribuitorul de electricitate CEZ încă lucrează să treacă toate cablurile pe sub pământ, astfel încât să se renunțe la stâlpi. Totul este suportat de companie. Investiţia CEZ Distribuţie se ridică la 2 milioane de lei.

Din primăvară, ar trebui să înceapă și lucrărilele propriu-zise de modernizare a Căii Eroilor. Autoritățile au obținut 9 milioane de lei, de la Guvern, pentru prima etapă din acest proiect.

Vizualizări: 1,871

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: