Spitalul Motru funcționează fără medici cardiologi. Ce soluție a găsit conducerea!

Județul Gorj continuă să se confrunte cu lipsa medicilor specialiști. Spitalul Municipal Motru, de exemplu, a scos la concurs de patru ori posturile de medici cardiologi. De fiecare dată, procedurile au fost încheiate fără ca vreun candidat să se prezinte. 

Chiar în această perioadă, pe site-ul unității medicale este postat un anunț potrivit căruia spitalul angajează cardiolog. Perioada de depunere a dosarelor s-a încheiat, dar fără persoane înscrise. 

"Este a patra oară când scoatem la concurs aceste posturi. De fiecare dată nu s-a prezentat niciun candidat. Din păcate, lipsa medicilor specialiști, de care se lovesc unitățile medicale din județul Gorj este o problemă prezentă și la Spitalul Municipal Motru. Sunt foarte greu de găsit. Noi am avut și situații în care chiar medicii rezidenți au părăsit spitalul după ce și-au terminat rezidențiatul", a afirmat Alin Efrim, managerul Spitalului Municipiului Motru.

În momentul de față, unitatea medicală funcționează fără medici cardiologi. Conducerea spitalului a apelat la o soluție de compromis. 

"Ne-am văzut nevoiți apelăm la serviciile unui medic cardiolog din Severin care vine și ne consultă pacienții. Avem un cabinet de specialitate pe care nu-l putem pune în funcțiune tocmai din cauza acestei lipse de personal", a mai afirmat Alin Efrim.

Vizualizări: 1,592

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: