Spitalul redeschis din Bumbeşti Jiu primeşte de astăzi finanţare

Locuitorii din Bumbeşti Jiu vor putea apela la serviciile spitalului orăşenesc începând de săptămâna viitoare. Potrivit conducerii Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate Gorj, în cursul zilei de astăzi urmează să fie semnat contractul de finanţare. Preşedintele Daniel Bondoc nu exclude posibilitatea ca unitatea spitalicească să fie inaugurată chiar în această zi. Varianta este luată în calcul şi datorită faptului că este aşteptată vizita premierului în judeţ, Ponta anunţând de mai multă vreme că va participa la inaugurarea spitalului alături de ministrul Sănătăţii.

Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Gorj a finalizat evaluarea Spitalului Orăşenesc Bumbeşti Jiu, la sfârşitul săptămânii trecute. În cursul zilei de astăzi urmează să fie semnat contractul de finanţare. Ca şi structură spitalul are 112 paturi, însă nu pentru toate se vor aloca bani.

Daniel Bondoc spune că 80-90 de paturi ar fi suficiente pentru ca activitatea unităţii spitaliceşti să decurgă foarte bine. „Vineri am terminat de evaluat spitalul, iar în data de 27 decembrie urmează să fie semnat contractul. Ca structură spitalul are 112 paturi, însă urmează să vedem câte dintre ele se pot contracta. La nivelul anului 2012, pentru unităţile spitaliceşti din judeţul Gorj au fost contractate 1853 de paturi. Cred că Spitalului Bumbeşti Jiu i-ar fi suficiente 80-90 de paturi pentru ca activitatea să se poată desfăşura în condiţii foarte bune. Bineînţeles, noi vom încerca să obţinem cât mai multe paturi”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.

Bondoc a mai precizat că Spitalul Bumbeşti Jiu îşi va relua activitatea cel mai târziu la 1 ianuarie, neexcluzând posibilitatea ca acest lucru să se întâmple chiar începând de astăzi. „Aşteptăm un document de la CNAS şi există posibilitatea ca spitalul să poată fi inaugurat chiar în ziua în care semnăm contractul. În caz contrar, Spitalul Bumbeşti Jiu îşi va relua activitatea cel mai târziu la data de 1 ianuarie”, spune Daniel Bondoc.

Costurile se ridică la trei miliarde de lei vechi pe lună

Persoanele care au ocupat posturile scoase la concurs de către Spitalul Bumbeşti Jiu au semnat contractele de muncă încă dinainte de Crăciun. Acestea urmează să se prezinte la serviciu din momentul semnării contractului cu CJAS. „Persoanele care ocupat posturile scoase la concurs au semnat contractele de muncă şi urmează să se prezinte la serviciu din momentul încheierii contractului cu CJAS. Cel mai probabil, inaugurarea spitalului va avea loc în perioada dintre Crăciun şi Revelion”, a declarat Aurel Stolojanu, managerul Spitalului Bumbeşti Jiu.

Conducerea unităţii spitaliceşti a cerut o finanţare de 3 miliarde de lei vechi pe lună. „Am cerut o finanţare de 3 miliarde de lei vechi. Credem că această sumă ne este suficientă pentru a asigura funcţionarea aparaturii medicale, hranei şi medicamentaţiei bolnavilor, salariile angajaţilor, eliberarea certificatelor şi reţetelor, precum şi alte servicii medicale”, a precizat Aurel Stolojanu.

La rândul său, preşedintele CJAS Gorj spune că suma ce va fi alocată spitalului de la Sadu va fi stabilită în raport de numărul de paturi care va fi aprobat. „Finanţarea depinde de numărul de paturi ce se vor aloca spitalului. Pentru lunile ianuarie şi februarie vom merge pe media anului 2012. Sperăm că la data de 1 martie vom avea bugetul alocat şi vom semna contractul cadru. Probabil, acesta se va renegocia pentru anul 2013”, a declarat Daniel Bondoc.

Vizualizări: 320

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: