Spitalul redeschis din Sadu, subfinanţat din prima lună

Spitalul de la Bumbești Jiu este plin, semn că redeschiderea lui a fost necesară. Din păcate, fondurile alocate de Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate abia ajung pentru salarii şi cheltuieli de întreţinere. Încă din prima lună de funcţionare, spitalul acumulează datorii la furnizorii de medicamente.

Așa cum era de așteptat, numărul de paturi contractat de Spitalul Bumbești-Jiu cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj este mic în raport cu pacienții care vin aici să se trateze.  Numai în luna ianuarie, la acest spital s-au făcut aproximativ 400 de internări normale, la care se adaugă și internările de o zi. Au fost zile în care unitatea spitalicească a fost supra aglomerată.  „Adresabilitatea către Spitalul Sadu este una foarte bună. Am avut 168 internări de o zi și 400 normale. Știam că oamenii își doreau foarte mult redeschiderea acestui spital. Stând de vorbă cu medicii din unitate, mi-au spus că foarte mulți dintre ei și-au reprogramat pacienții”, a declarat Constantin Bobaru, primarul orașului Bumbești-Jiu

Banii de la CJAS Gorj nu ajuns

Contractul de prestări servicii a fost încheiat pe un număr mic de paturi, astfel că banii pe care unitatea spitalicească trebuie să-i primească de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate sunt insuficienți să acopere toate cheltuielile spitalului.

Conducerea așteaptă acum bugetul pentru 2013 pentru a fi renegociat contractul. „Noi primim lunar aproximativ 2 miliarde de lei vechi. Am dat primul salariu angajaților și am văzut că am avut cheltuieli de personal de aproximativ un miliard şi 700 de milioane, am mai cumpărat medicamente de 400 de milioane de lei vechi, dar din fericire nu trebuie să le achităm acum, ne mai costă și întreținerea aproape 300 de milioane de lei vechi, să nu mai punem la calcul întreținerea aparaturii medicale sau produsele de curățenie”, a declarat Aurel Stolojanu, managerul Spitalului din Bumbești-Jiu.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: