Bisericile dintr-o comună din Gorj, închise duminică

Surpriză neplăcută pentru sătenii din Dobrana, comuna gorjeană Prigoria. Duminică, oamenii au vrut să meargă la slujbă, dar biserica a fost închisă. Localnicii nu au înțeles motivul, mai ales că primăria a plătit o firmă de specialitate să facă dezinfecția atât la biserică, dar și în cimitir.

Zeci de oameni au făcut cale-ntoarsă, duminică, după ce au încercat să meargă la slujbă. Deși au primit asigurări că biserica din sat va fi deschisă, nimeni nu a venit să deschidă ușa ori să înceapă slujba de duminică.

„Am venit să mă rog, dar e închisă biserica. Noi am înțeles că va fi deschisă pentru că au trimis cei de la primărie oameni și au dezinfectat biserica, au dat cu soluții până și în cimitir. Asta nu am înțeles-o, dar s-a făcut curat și acolo. Cu toate astea, văd că biserica e închisă. Ne rugăm acasă, ce să facem acum?”, s-a întrebat o bătrână din sat.

„Am văzut niște oameni care au venit cu niște pompe și au stropit pe acolo pe la biserică. Preotul nu vine că e acasă, izolat, dar au promis că vor trimite alt popă. Nu e nimeni, e închis”, a spus un alt localnic.

De luni, copiii se vor întoarce la școală. E vorba de peste 300 de copii care au stat acasă aproape o săptămână pentru că autoritățile au decis să închidă toate unitățile de învățământ de pe raza localității. „Noi, de la Primăria Prigoria, am alocat fonduri pentru acțiunea de dezinfecție atât în școli, cât și la biserici”, a explicat Iuliana Iliescu, primarul comunei Prigoria. (M.M.)

Vizualizări: 1,581

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: