Spor pe șantiere în plină pandemie. Lucrări receptionate mai devreme!

Pandemia a avut și o parte bună. Pe șantiere, pentru că au fost închise școlile și grădinițele, s-a lucrat la foc automat. Așa se face că foarte multe lucrări din Târgu Jiu care ar fi trebuit să fie gata abia la anul vor fi recepționate în această toamnă. În municipiu, sunt în derulare investiții de aproape cinci milioane de euro în școli, creșe și grădinițe, investiții despre care municipalitatea se laudă că sunt cele mai complexe din ultimii 30 de ani.

Pentru că școlile au fost închise, muncitorii au lucrat mai mult pe șantiere. Activitatea nu a fost întreruptă deloc. Dar oamenii păstrează acum distanța și poartă măști tot timpul ca să nu fie niciun risc de îmbolnăvire. Primarul Marcel Romanescu a inspectat câteva dintre șantiere și s-a declarat încântat de rezultate. Lucrările au avansat destul de mult în ultimele două luni astfel încât vor fi gata mult mai devreme decât s-a preconizat inițial.

„Toate lucrările mari de investiții trebuiau finalizate în 2021. A fost un mare avantaj pentru toate societățile care lucrează astăzi pe raza municipiului. În mare parte, lucrările se vor termina până la data de 1 septembrie. Acum rămâne să găsim și posibilitatea de a plăti aceste lucrări pentru că noi ne-am eșalonat lucrările pe doi ani de zile, dar cu sprijinul Guvernului, cu anumite rectificări pe care le vom face pe bugetul local, am garanția că, la 1 septembrie, pe fazele de lucrări, vom putea deconta toate lucrările efectuate. Sunt într-un stadiu extrem de avansat”, a spus edilul Marcel Romanescu.

Mai devreme se vor construi și două grădinițe, dar și reabilitarea unor două colegii mari din oraș, monumente istorice, va fi gata până în septembrie cel puțin în interior. „Avem două mari investiții pe PNDL, cu o contribuție însemnată și de la bugetul local. Colegiul „Spiru Haret” și Colegiul „Tudor Vladimirescu”. La fel, avem garanția că cel puțin pe interior, la 1 septembrie, lucrările vor fi finalizate, ceea ce înseamnă că odată cu începerea noului an școlar copiii vor beneficia de condiții deosebite. Mai avem pe finanțare europeană cele două grădinițe care vor avea corpuri extinse pe strada Mioriței, pe strada Olari. La fel, cred că la 1 septembrie vor fi gata. Lucrurile merg bine și putem să privim și partea plină a paharului. Am fost avantajați de faptul că a fost suspendată activitatea școală pe o perioadă destul de lungă de timp”, a mai adăugat primarul.

Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu devenise un real pericol pentru elevii care învață aici. Anul trecut, din țigle au început să cadă, iar tencuiala se desprindea de pe pereți punând în pericol atât sănătatea copiilor, cât și a dascălilor. De trei ori a scos primăria la licitație reabilitarea școlii și abia la ultima încercare au avut noroc. Firma lucrează intens în această perioadă și, până în toamnă, interioarele vor fi gata. „Lucrările sunt destul de înaintate și sperăm că în septembrie, elevii noștri se vor întoarce în clase frumos amenajate, proaspăt renovate și clădirea pe exterior. Într-o bună parte, este reabilitată. Arată foarte bine, a spus directorul liceului”, Carmen Cosmulescu.

Vizualizări: 1,246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: