Când ajung banii pentru șomajul tehnic al minerilor

Sume importante de bani a virat Agenția de Șomaj Gorj către persoanele care au intrat în șomaj tehnic din cauza pandemiei de coronavirus. Până acum, circa cinci mii de gorjeni au primit deja banii și urmează să încaseze sumele necesare și angajații Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de aproximativ zece mii de salariați care au intrat în șomaj tehnic.

Până acum, pentru cei aproape cinci mii de oameni care sunt în șomaj tehnic, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj a plătit aproape opt milioane de lei. „Am plătit deja 808 angajatori pentru 4.727 de persoane. Suma plătită este de 7,9 milioane de lei. Până la sfrâșitul săptămânii, vom procesa și celelalte cereri și le vom face și plata, urmând ca, din discuțiile purtate cu Complexul Energetic Oltenia, ori vineri, pe 15, ori luni, vor transmite documentele și dumnealor și, în 20-21 mai, să le onorăm la plată. Dânșii au 9.850 de persoane, ce presupune cam 13 milioane de lei”, a explicat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Chiriac a adăugat că toate cererile vor fi procesate rapid astfel încât oamenii să primească banii la timp. „Cererile care vor mai fi depuse, noi le vom procesa rapid și le vom onora la plată. Suntem mulțumiți. Ne-am mișcat mult mai bine. Reușim să facem plățile mult mai devreme și decât cele 15 zile precizate în Ordonanța de Urgență 32 din 2020. Avem de procesat și de plătit indemnizații pentru luna aprilie unui număr total de aproximativ 20 de mii de persoane, totalizând 27 de milioane de lei plățile”, a mai explicat șeful AJOFM Gorj.

Peste 11 mii de contracte de muncă din Gorj au fost suspendate până la această dată.

Vizualizări: 5,425

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: