Lider sindical: Nu cred că vom fi obligați să purtăm măști în carieră

Ion Popescu, lider sindical în zona Jilț Sud, a vorbit la Tele 3 despre revenirea minerilor la serviciu după șomajul tehnic. “Am început activitatea într-un regim mai redus, cu 50% din personal. S-au pornit două excavatoare și o linie de haldă. Se încearcă prin aceasta ca și în luna mai, până pe 10 iunie, să fim protejați contra pandemiei acesteia”, a spus președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud. “Mă refer la transportul nostru spre serviciu, unde în autocare trebuie să avem distanță între noi. Este obligatoriu să avem fiecare mănuși, măști. Ne vom conforma”, a completat acesta.

Ion Popescu a spus că administrația Complexului Energetic Oltenia a distribuit măști și mănuși către salariați, dar acestea nu sunt suficiente. “Compania a distribuit în perioada asta un număr de mănuși, de măști. Nu putem să stăm numai cu ce ni se oferă de la companie. Fiecare dintre noi suntem obligați să ne și procurăm măști”, a spus Popescu.

Liderul de sindicat nu știe dacă minerii pot lucra cu masca pe figură. “Cred că masca va fi folosită în spații închise. Nu cred că în carieră, în aer liber, vom fi obligați să purtăm mască”, a spus Popescu.

Până în prezent, cel puțin 13 salariați ai Complexului Energetic Oltenia au fost infectați cu noul coronavirus, în condițiile în care mare parte din angajați au fost în șomaj tehnic câteva săptămâni. (A.A.)

Vizualizări: 1,956

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: