Sportivii americani, împotriva lui Donald Trump

Lumea sportului american și-a exprimat indignarea în fața interdicției de a intra pe teritoriul Statelor Unite a cetățenilor din mai multe țări majoritar musulmane, în urma decretului semnat de președintele Donald Trump, informează cotidianul L'Equipe, citat de Agerpres.

Parafat vineri, decretul promulgat de Donald Trump interzice accesul pe teritoriul american al cetățenilor proveniți din șapte țări din Orientul Mijlociu (chiar și cei care dețin dublă naționalitate) - Siria, Iran, Irak, Sudan, Yemen, Libia și Somalia. Această decizie, supranumită "Muslim Ban", a perturbat lumea sportului american. Contrar campaniei prezidențiale în care Trump, candidat republican, a beneficiat de susținerea unor nume cu greutate din lumea sportului, de această dată toți aceștia se pronunță împotriva acestei măsuri.

Printre primii care au reacționat s-au numărat cei de confesiune musulmană, cum ar fi Nazr Mohammed, recent retras din campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA), care a postat un mesaj pe contul său de Twitter. "Este o zi dificilă când descoperi că atât de multe persoane pe care îi considerai prieteni sau fani te detestă. Pe voi și în tot ce credeați", a spus fostul campion din 2005 cu San Antonio Spurs.

Vizualizări: 246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: