Sprijin pentru o bătrână care stă în beznă, într-o casă dărăpănată

Povestea tristă a unei bătrâne din comuna gorjeană Schela a mobilizat mai mulți localnici să dea o mână de ajutor. Tanti Anica trăiește într-o căsuță ce stă să cadă, prin acoperiș plouă, zidurile sunt dărăpănate și a cerut, în prag de sărbători, o folie de plastic să pună pe casă. Câțiva localnici impresionați de povestea ei au promis că o vor ajuta și îi vor reface acoperișul, iar, în primăvară, vor să-i construiască o căsuță de la zero.

Tanti Anica a devenit cunoscută după ce o femeie din comuna Schela i-a scris povestea pe Facebook. Tot pe internet a arătat și condițiile în care aceasta trăiește. Fără curent și într-o cameră ce stă să se prăbușească peste ea și care nu va rezista în picioare până în primăvară.

“Este povestea unei femei greu încercată de soarta. Este Anica, consateanca noastră din Gornacel, Schela. Aici s-a nascut, aici a crescut. Are o vîrstă înaintată și un handicap la picioare, deplasându-se foarte greu. Am vorbit acum câteva zile cu ea. M-a rugat sa-i aduc niste folie să pună pe acoperișul camarutei unde locuieste. Acoperișul este foarte deteriorat și plouă înăuntru. Folia nu este rezistentă la intemperii. As dori acum de sărbători să facem un efort, să-i  aducem o mică bucurie acestei femei. Poate ne ajută primăria să-i acoperim cămăruța cu ceva mai rezistent. Ma înclin în fața tuturor care  vor  fi sensibili la acest apel”, a fost apelul Elenei Rebedea din Schela.

Iar apelul ei nu a rămas fără ecou. Câțiva tineri care o cunoșteau deja și o ajutau mereu cu alimente au anunțat că se vor implica să înlocuiască acoperișul în aceste zile. În primăvară, bătrânica a primit promisiunea că se va demara o campanie caritabilă să-i fie ridicată o căsuță unde să-și ducă liniștită bătrânețile.

Și autoritățile locale au promis că se vor implica. „Anica vă mulțumeste din tot sufletul că ați fost alături  de ea, într-un număr surprinzător de mare. Domnul primar a fost personal la fața locului cu o tânără inimoasă din sat, Narcisa, care s-a ocupat  și se ocupă personal de caz. Avem tot ajutorul din partea domnului primar, sperăm sa rezolvăm cât mai repede. Mulțumim tuturor  pentru mesaje, telefoane, contributii”, a fost mesajul Elenei. 

Vizualizări: 7,068

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: